Nieuwe Ssangyong Rexton – prijs moet klanten trekken….

Het Koreaanse merk Ssangyong is hier in ons land vrijwel onbekend. Dat komt niet in de laatste plaats door de soms wat erg wonderlijk ontworpen auto’s waarmee dit merk trachtte klanten aan zich te binden. Met ouderwetse (Mercedes)techniek en een vrijwel onverslijtbare trekkracht. Als er al auto’s van dit merk worden verkocht dan toch vooral met het in ons land unieke ‘
grijze kenteken’. Dan zag of zie je die wagens nogal eens werken als locomotief voor een aanhanger vol bouwmaterialen of een in de prut weggezakte caravan. De organisatie is ook klein, de import vanuit Belgie voor de Benelux in elkaar gestoken. Meestal geen aanleiding voor groot succes. Daarbij had Ssangyong weinig geld, en daardoor niet de juiste motoren om aan de steeds maar schoner wordende eisen in EU-landen te voldoen. Maar daar is al enige tijd een kentering in gekomen. Geinjecteerd kapitaal uit India, een stel nieuwe ontwerpers en lichtvoetige types als de een paar jaar geleden geintroduceerde Tivoli gaven het merk weer een beetje meer glans. Met de splinternieuwe Rexton die ergens halverwege dit jaar deze kant op komt moet dat nieuwe imago nog eens versterkt worden. De auto liet haar lijnen al zien in een paar studie-modellen die men links en rechts op autobeurzen plaatste om de meningen te peilen, maar het lijkt er op dat die Rexton als zevenzits SUV voor een ramprijs op de markt zal komen en dan zeker weer haar eigen kopersgroep zal bedienen, maar daarnaast ook een aantal nieuwe kopers die normaal elders zouden gaan winkelen. Wat opvalt, die Rexton heeft net als voorheen bij Ssangyong gebruikelijk, een ladderchassis. Dat is zwaarder dan eeen meer moderne constructie maar men bedient wel weer die aannemers en caravantrekkers met dit concept. De eerste beelden laten een echt indrukwekkend ontwerp zien, moderne lijnen, een fraai interieur en voldoende ruimte om als een succesvol SUV-ontwerp door het leven te kunnen. Ssangyong wil er jaarlijks 100.000 exemplaren van verkopen. Technisch zit er weer veel Mercedes in de Rexton. Nieuwe turbo-diesels en dito benzinemotoren, al zijn de modernste motoren pas volgend jaar beschikbaar. Maar als je dan ziet dat de prijs voor deze mastodont ergens boven de 30 mille zal beginnen is er reden genoeg om ook deze Ssangyong een lang leven toe te dichten. Eens zien hoe lang het duurt voor die grijs-kenteken-versie er is. En een paar actieve dealers…(AMuS)

Lees ook:Ssangyong komt terug naar ons land
Lees ook:Ssangyong brengt nieuwe Rodius
Lees ook:Apeldoorn heeft weer een Ssangyong-dealer
Lees ook:Ssangyong showt opvolger Actyon
Lees ook:SsangYong onthult de Tivoli

2 reacties op “Nieuwe Ssangyong Rexton – prijs moet klanten trekken….

 1. Krens Auto Inkoop

  Wat een prachtige bak! Je ziet er inderdaad niet veel rijden, maar met deze erbij zal dat vast niet lang meer duren! :) Fenneke

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Het wordt ook tijd, het merk zit al zo lang in de onderkant van de markt! Terwijl ze al zolang op die markt zijn…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.