Geneve – Duurste lak ooit zit op een Rolls Royce…

Het kan de rijken der Aarde soms nooit gek genoeg zijn. Als je het echt niet meer weet kies je een vervoermiddel uit waarvan de lak zo duur en exclusief is dat je die auto niet zomaar in de eerste de beste straat durft te parkeren. In Geneve staat deze week een Rolls Royce Ghist opgesteld met zo’n soort lak. Die is opgebouwd met o.a. 1000 diamantjes, waardoor de schittering van de lak ongekend is. Nu zijn dat uiteraard geen diamanten stenen, maar vooral het gruis van diamanten, anders is het niet meer te spuiten uiteraard. Maar dan nog. De schitterende auto is in twee kleuren grijs gespoten en over de diamanten en de kleur heen ligt een speciale afdeklaag van blanke lak. Deze laklaag is glinsterender dan de gemiddelde metallic of micalak op meer normale auto’s. De auto is op voorhand al verkocht en staat nu even te blinken in Geneve. Kunnen wij normale mensen ons dan even aan vergapen voor hij naar de koper gaat voor aflevering. En die hoeft niets specifieks te doen om de lak glanzend te houden. Nou ja, wel in een afgesloten garage parkeren natuurlijk. Wel zo veilig. (Reuters)

Lees ook:Hoe ziet jouw droomgarage eruit?
Lees ook:Presidentieel rondje in DS7 Crossback…
Lees ook:Comfortabele racer
Lees ook:Honda Civic Type R snelste op Nurburgring…
Lees ook:Voor de ultieme rijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.