Geneve – RUF CTR 2017 – Een Porsche met een ‘paar extra’s'…

RUF is een fabrikant die op basis van Porsches de nodige verbouwingen op zijn naam heeft staan. Auto’s voor liefhebbers van supersportwagens die een geldkist thuis hebben met een bijna bodemloze inhoud. Maar wie kiest voor een RUF hoeft niet na te denken over wie er bij het stoplicht als eerste weg is. Met de CTR 2017 krijgen we weer een voorbeeld van zo’n ombouwproject waarbij RUF laat zien dat je van een fraaie sportwagen nog iets meer exclusiefs kunt maken. Al is de term ombouw in dit geval niet juist, wat de CTR 2017 is alles behalve dat. RUF bouwde de auto compleet zelf, al liet het bedrijf de looks van de oude 911 in tact, het is een heel andere auto dan datgene wat je in Geneve op de Porsche stand ziet staan. RUF koos voor een frame van kunststof waarop men delen schroeft van metaal. De motor hangt in een lichtmetalen frame en de carrosserie is van kunststof gemaakt. Dat maakt dat deze supersportwagen slechts 1200kilo weegt. De motorisering komt uit een 3,6 liter Bitrubomotor die uitgebreid is gekieteld en bij RUF 710PK levert. Het koppel is boven de 1000Nm, wat inhoudt dat je er een vliegende sprint van nul naar 100km/u in 3,5 seconden aflegt, en 5,5 seconden later al de 200km/u passeert. RUF topte de CRT2017 af op 360km/u. En daarmee rijdt je een boven je vliegende helicopter aardig voorbij. Al dat fraais wordt natuurlijk van binnen ook keurig netjes afgewerkt. Met leder, lichtmetaal en retro-optiek. Je gaat voor je gevoel terug in de tijd, maar krijgt alle moderne techniek direct onder handbereik. RUF houdt het wel exclusief, want maakt er niet meer dan dertig exemplaren van en die gaan je dan in ons land ruim een miljoen Euro’s kosten. Maar ja, dan heb je ook wat. (AMuS)

Lees ook:Snelle Fin wint Rally in Zweden
Lees ook:Porsche’s hybride sportwagen opgepept!
Lees ook:Wiesmann GT MF-5: druif op wielen
Lees ook:Supersnelle Audi – nu met laserogen…
Lees ook:Audi’s snelste productiemodel….

2 reacties op “Geneve – RUF CTR 2017 – Een Porsche met een ‘paar extra’s'…

    1. Leo

      Ja, dit is een plaatje, vandaag een plekje in de nieuwsitems…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.