Citroën brengt SpaceTourer 4×4 e-Concept

Citroën onthult tijdens de Geneva Motorshow 2017 de SpaceTourer 4X4 Ë Concept. Deze concept car is voorzien van stylingkenmerken van de lifestyle productreeks ‘Ë’, moderne en high-tech producten die tijdens de Autosalon van Parijs vorig jaar werden gepresenteerd. Met deze signatuur belichaamt de nieuwe concept car het unieke karakter van het merk en worden de sterke punten van de productieversie benadrukt. Deze uitvoering is voorzien van 4×4-techniek, beschermende carrosseriedelen en grafische elementen aan de buitenzijde en ook een speciale interieurinrichting.

De SpaceTourer 4X4 Ë Concept borduurt voort op de sterke eigenschappen van de productieversie en kenmerkt zich door een opvallend design, een hoog comfortniveau en state-of-the-art technologieën waarmee de auto op alle soorten ondergrond uit de voeten kan. Zijn elegante styling kenmerkt zich door dezelfde kleuren en materialen als de collectie met dezelfde naam en het model beschikt over een 4×4-aandrijflijn die is ontwikkeld door Automobiles Dangel.
De concept car combineert niet alleen de beste eigenschappen van bestelauto’s en SUV’s, zijn ontwerp benadrukt bovenal de offroad mogelijkheden van het model. De SpaceTourer 4X4 Ë Concept is voorzien van bumperbeschermers aan de voor- en achterzijde en speciale mat aluminium dakdragers. Het ‘4X4’ logo onder de buitenspiegels en op de achterklep staat symbool voor de offroad eigenschappen, waarvoor onder meer banden met sneeuwkettingen zorgen.

Deze stijl-elementen benadrukken het karakter van de robuuste en elegante auto, die leverbaar is in verschillende carrosserielengtes (XS, M en XL) om zowel op de wensen van gezinnen als professionals te kunnen inspelen. De SpaceTourer 4X4 Ë Concept is gebaseerd op de compacte en dynamische XS-versie die garant staat voor een hoge mate van functionaliteit en praktisch gebruiksgemak. Dankzij zijn korte wielbasis beschikt het XS-model als eerste in zijn segment over een carrosserielengte van slechts 4,60 meter en een praktische carrosseriehoogte van 1,90 meter. Ondanks zijn verhoogde carrosserie blijft de 4×4-versie van Dangel onder de 2 meter, wat ervoor zorgt dat de auto in de meeste parkeergarages een plekje kan vinden.

De letter ‘Ë’ is niet alleen onlosmakelijk verbonden met de naam en de geschiedenis van het merk, hij vormt ook een belangrijk stylingdetail bij de SpaceTourer 4X4 Ë Concept.
De BlueHDi 150 S&S dieselmotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak zorgt ervoor dat de SpaceTourer 4X4 Ë Concept volgens de fabrikant klaar is voor elk avontuur. Ook buiten de gebaande paden, dankzij een uitschakelbare vierwielaandrijving. Deze conversie (die op verzoek al leverbaar is via het Citroën dealernetwerk) werd ontwikkeld door Citroëns partner Automobiles Dangel, een Franse specialist op het gebied van vierwielaandrijving. Een aandrijving die de prestaties van een 4×4 biedt en toch de wegligging van de SpaceTourer behoudt. De aandrijflijn biedt dankzij de 4×4-eigenschappen nog meer vrijheid en zorgt tegelijkertijd voor een maximale stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden. De vierwielaandrijving zorgt ook op gladde ondergronden voor grip. Met het sperdifferentieel op de achteras, dat via een draaiknop op het dashboard wordt bediend, heeft de SpaceTourer 4X4 meer grip. De 4×4-conversie komt nog beter tot zijn recht op de XS-versie. Daarmee kan de SpaceTourer nog beter uit de voeten onder uitdagende omstandigheden.

De Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept is met zijn hoge rijpositie, uitnodigende interieur en hoge comfortniveau perfect geschikt voor mensen die in stijl en op een ontspannen manier avontuurlijke ritten willen maken. Zoals je verwacht bij zo’n functionele auto, wordt de toegang tot de bagageruimte vereenvoudigd doordat de achterruit kan worden geopend, terwijl de toegang tot het passagierscompartiment makkelijker wordt gemaakt door twee handsfree schuifdeuren, een primeur in dit segment. De portieren kunnen ook worden geopend en gesloten als je je handen vol hebt. De inzittenden kunnen gebruikmaken van open (dashboardkastje) en afsluitbare opbergruimtes (portiervakken) met een totale inhoud van74 liter. Er is ook voldoende ruimte in het achtercompartiment voor een snowboard, andere hobbybenodigdheden en accessoires uit de ‘Ë’ collectie. De concept car heeft een laadvolume van maximaal twee kubieke meter in deze 4-zits configuratie.

Verdere details komen vast uitgebreid aan bod als we de Geneefse nieuwtjes binnen krijgen en we dan ook vernemen of de Space Tourer in deze uitvoering of in een wat gecviciliseerde vorm te koop zal worden voor de gewone automobilist. Maar een leuk ding is het zeker.

Lees ook:Nieuwe drieling van PSA/Toyota
Lees ook:Citroën geeft de prijzen voor de nieuwe C3 AIRCROSS…
Lees ook:Citroën komt met stekelige C4…wel heel zuinig!
Lees ook:Nieuwe Pure-Tech motor Citroën Berlingo
Lees ook:Facelift voor de Citroën C4 Picasso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.