Toyota roept weer auto’s terug om Takata-airbags…

Volgens de Duitse media moet Toyota opnieuw een half miljoen auto’s terughalen naar haar dealers voor omwisseling van de gemonteerde Takata-airbags. Intussen heeft de autofabrikant nu al bijna 6 miljoen auto’s teruggehaald, waarvan 1,5 miljoen in Europa. Men doet dit preventief omdat die door Takata geleverde airbags problemen vertonen die kunnen leiden tot verwondingen in geval van een aanrijding, maar ook doden. Intussen hebben ook andere autobouwers die deze airbags monteerden maatregelen genomen. Het kost Takata zelf naar schatting nu al 10 miljard US Dollar. Daar bovenop komt nog eens een miljard dollar als schikking met de Amerikaanse overheid. Het bedrijf raakt daardoor aardig in de problemen. Als het zo doorgaat zal Takata door dit gedoe failliet gaan en blijven de autobouwers zitten met de schade. Bij de nieuwe terugroepactie haalt Toyota de Corolla, Yaris, Hilux en Auris terug naar de dealer. Het zou gaan om bouwjaren tussen 2007 en 2009. Bij de Yaris neemt men zelfs de bouwjaren 2010 en 2011 mee. (AMuS)

Lees ook:Miljoenen-terugroep Toyota en Nissan…
Lees ook:Takata-airbag-schandaal breidt zich uit, VS waarschuwt Honda-rijders
Lees ook:Toyota moet schikken om roest…
Lees ook:Weer miljoenen auto’s terug i.v.m. Takata Airbags
Lees ook:Ook Mercedes-Benz moet terugroepen om slechte airbags…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.