Ook bij occasions telt merk/modelbeleving…

Tweedehandsauto’s zijn populairder dan ooit, het aanbod van occasions wordt de komende jaren breder en auto’s zoeken en verkopen via mobiele apparaten neemt het leeuwendeel van de markt in. Dit is de occasionmarkt in 2017 volgens AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland. In 2016 zagen we de occasionverkopen al met 6 procent stijgen en die lijn wordt doorgetrokken in het nieuwe kalenderjaar. Waar eerder de occasionmarkt al aantrok als gevolg van de verbeterde economie in Nederland, volgt de huizenmarkt nu dat voorbeeld. Meer mensen kunnen zich een auto veroorloven en dat gaat men merken, ook op de snelweg. Want waar deze trend goed is voor de verkoop, zal de fileproblematiek er niet minder op worden.

In de voorgaande jaren kozen leaserijders een auto vanwege de gunstige bijtelling. Zo zagen we de Mitsubishi Outlander PHEV, de Tesla Model-S en de Golf GTE regelmatig voorbijkomen op de snelweg. Nu iedereen 22 procent bijtelling moet betalen en het financiële voordeel daarmee vervalt, kiezen autorijders weer voor een auto die ze mooi en praktisch vinden.

Nu consumenten vrijwel overal internet tot hun beschikking hebben, wachten ze niet meer tot ze thuis achter hun computer zitten om een nieuwe auto te zoeken. Ze horen van een collega over een bepaald model, zijn geïnteresseerd en willen meteen weten: wat is het aanbod en wat gaat me dit kosten? Een trend die al even geleden is ingezet, maar met de jaren steeds sterker opkomt. En voor het plaatsen van advertenties is dat niet anders; ook dat doen particuliere en professionele verkopers steeds vaker overal en op elk moment. De goede camera’s van smartphones van tegenwoordig maken het ook mogelijk om auto’s snel en eenvoudig online te plaatsen. In 2016 is het plaatsen van advertenties op AutoScout24 met een mobiel apparaat met maar liefst 50 procent toegenomen. En bijna 80 procent van het totale aanbod wordt op een mobiel apparaat bekeken.

Lees ook:Marktplaats Auto groeit en bloeit…
Lees ook:Aventador duurste auto op Marktplaats…
Lees ook:Occasionmarkt blijkt goudmijn….
Lees ook:Volvo trots op resultaten…
Lees ook:Golf nog steeds meest populair op Marktplaats..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.