VW toont tweede I D Conceptcar

VW 800_i.d.concept1Volkswagen presenteert tijdens de North American International Auto Show (NAIAS, 8 t/m 22 januari 2017) in Detroit een nieuw model uit de I.D. familie: een multifunctionele auto voor een nieuw tijdperk. De conceptauto slaat een brug tussen de oorsprong van Volkswagen en de elektrische toekomst van het merk. Net als de I.D. is ook dit studiemodel gebaseerd op de Modular Electric Drive Kit (MEB) en geeft het blijk van de toepassingsmogelijkheden van het MEB-platform.
VW 800_i.d.concept2Sinds de primeur van de I.D. tijdens de internationale autoshow van Parijs afgelopen september stonden deze initialen primair voor de nieuwe generatie volledig verbonden, elektrische auto’s van Volkswagen. De I.D. onderscheidt zich door eenduidigheid in design, pure vormen, een optimaal ruimtelijk concept en de afwerkingskwaliteit waar Volkswagen bekend om staat.

VW 800_i.d.concept2Deze I.D. conceptauto is in de toekomst ook in staat geheel autonoom te rijden. Een lichte druk op het Volkswagen-embleem en het elektrisch intrekbare stuur verdwijnt in het dashboard. Terwijl de bestuurder relaxt, houden laser scanners, ultrasone en radarsensoren evenals camera’s het overige verkeer en de omgeving in de gaten.
Het I.D. studiemodel in Detroit slaat met zijn revolutionaire concept een brug tussen de oorsprong van het merk Volkswagen en diens toekomst op het gebied van elektromobiliteit. Het model combineert voldoende ruimte voor langere trips met een grote elektrische actieradius. Een nieuw gevoel van vrijheid, geheel emissievrij voor een nieuw tijdperk in mobiliteit.

Lees ook:VW gaat voor nieuwe richting…
Lees ook:KIA showt nieuwe SUV…
Lees ook:Audi showt elektrische toekomstvisie
Lees ook:Audi laat schetsen Q8 zien…
Lees ook:Seat verdient prijs met conceptcar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.