Steeds meer verkeer via Ferry naar Verenigd Koninkrijk…

De laatste jaren neemt het aantal mensen die via de veerboot van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk reizen en vice versa weer toe. In 2015 reisden in totaal 1,9 miljoen mensen met de veerboot, 5 procent meer dan in 2014. Ook in de eerste helft van 2016 is het aantal ferrypassagiers toegenomen, met ruim 3 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2015. Dit meldt CBS bij de lancering van een speciale Brexit-monitor. Ruim een kwart van de Nederlanders die het Verenigd Koninkrijk in 2015 bezochten, reisde met de veerboot. Het grootste deel (59 procent) ging met het vliegtuig. Bijna 14 procent nam de trein door de Kanaaltunnel.

Van de 2 miljoen Britten die Nederland in 2015 bezochten, gebruikte slechts 1 op de 20 de veerboot. Twee derde van de bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk reisde met het vliegtuig.
Het aantal veerbootreizigers van en naar het Verenigd Koninkrijk is in de periode 1993 tot en met 2009 gestaag afgenomen. De opening van de Eurotunnel in 1994 en de komst van de prijsvechters in de luchtvaart gaven reizigers van en naar het Verenigd Koninkrijk meer mogelijkheden.
Het ferryverkeer kent een duidelijke piek in de zomer door vakantieverkeer. Van de Nederlanders die met een veerboot naar het Verenigd Koninkrijk reizen, doet 40 procent dat om vakantie te vieren. Veerboten worden daarnaast het hele jaar door gebruikt door zakenreizigers (bijna 30 procent) en voor het bezoek aan familie en vrienden (ruim 25 procent). Vorig jaar werd bij de overtochten met de veerboot 357 duizend keer de auto meegenomen.(CBS)

Lees ook:Ford’s Transit; belangrijke steunpilaar mkb-ers
Lees ook:Britse markt veert op!
Lees ook:Spits vooral gedomineerd door forens…
Lees ook:Nederlander stapt echt niet uit de auto….
Lees ook:Ook Seat is tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.