VW ziet omzet groeien…

In tien maanden tijd heeft Volkswagen dit jaar een groei neer kunnen zetten van zo’n 1% t.o.v. vorig jaar. Dit ondanks de zgn. ‘schandalen’ en beschuldigingen die vooral in de VS en Europa de markt negatief beinvloeden. Maar gelukkig is de Aziatische markt weer stevig bezig met een herstel van verliezen die door economische omstandigheden werden veroorzaakt. Ook Centraal- en Oost-Europa laten weer groeicijfers zien net als de afzet in Rusland. Al zijn de aantallen daar relatief gering, het is toch wel een goed teken. Grootste verliezen moet VW incasseren in Brazilie. Daar is met de onzekerheid op politiek/economisch gebied, het vertrouwen bij consumenten weg gevallen en zijn alle autoverkopen in elkaar geklapt. Ondanks dat alles toch weer winst bij VW en dat is een mooi resultaat. De verkopen van de nieuwe Tiguan en Touran zijn meer dan verdubbeld. De laatste modellen van deze typen vinden weerklank in de markt. In totaal zette het merk VW tot nu toe bijna vijf miljoen personenwagens af. De omzet in oktober groeide overigens met 4.4%

Lees ook:VW verkoopt als de brandweer…
Lees ook:Europese autoverkopen; februari zwakt omzet af…
Lees ook:Ford maakt weer miljardenwinst
Lees ook:Duitse markt krabbelt iets overeind…
Lees ook:Europese verkopen zakken toch terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.