Mooie schaalmodellen bij McLaren…

Hoewel de McLaren 675LT zich al een van de lichtste supercars ter wereld mag noemen, is McLaren erin geslaagd het gewicht met 99,99 procent te reduceren tot slechts 120 gram: als 1:43 schaalmodel. De 675LT is een van de vele officiële McLaren schaalmodellen, naast de iconische McLaren F1 en de allernieuwste 570GT. Alle modellen zijn perfect gedetailleerd en kloppen helemaal met het origineel.

De collectie supercars van McLaren als schaalmodel bestaat uit speciale uitvoeringen, legendarische modellen en auto’s die de geschiedenis van het merk vertellen. Een van de laatste modellen die aan de collectie is toegevoegd is het 1:18 model van de McLaren 570S Coupé, handgebouwd door het Italiaanse familiebedrijf Tecnomodel. Het is een echt kunstwerk, niet alleen vanwege de verbazingwekkende details, maar ook door de presentatie op een kussen met koolstofvezeleffect en de aanwezigheid van een 570S-badge, gebaseerd op het echte logo.

Het interieur van het in Vermillion Red gespoten schaalmodel is uitgevoerd in rood leder met donkergrijs alcantara en de wielen zijn hoogglans zwart gespoten. Rode remklauwen met daarop de naam McLaren in zwart en het McLaren-logo in het midden van de wielen completeren het geheel. De koolstofvezel details op de carrosserie zijn met de hand geschilderd. Slechts 50 exemplaren van dit fraaie stukje miniatuurengineering worden er gebouwd.

Het 1:43 miniatuur van de 675LT van Minichamps is een van de nieuwste modellen. Het metalen schaalmodel in Chicane Grey met stealth-look interieur is net zo gedetailleerd als zijn grote voorbeeld dat debuteerde op de Autotentoonstelling van Genève in 2015. Diezelfde detaillering is ook terug te vinden in het 1:43 TSM-model van de donkergroene McLaren F1 XP-5 uit 1993, de auto die nog altijd het wereldrecord heeft als snelste turboloze auto. Het unieke driezits interieur, de 24 karaats motorafdekking en de luchtinlaat op het dak zijn alle tot in detail aanwezig. Andere iconische McLarens die het tot schaalmodel hebben geschopt zijn de MP4-12C GT3 in McLaren Orange, bekend van een lange lijst aan sportieve prestaties en overwinningen. Ook de McLaren P1TM GTR in de beroemde Harrods kleurstelling is verkleind, net als zijn voorganger, de McLaren F1 die in 1995 deelnam aan Le Mans.

Maar niet alleen circuitauto’s van McLaren vormen de collectie, ook straatauto’s in de kleurstelling van het introductiemodel zijn als miniatuur beschikbaar. Bijvoorbeeld de 675LT Spider in Solice, een kleur die alleen op deze gelimiteerde uitvoering werd geleverd, en de nieuwste 570GT in Pacific Blue. Deze modellen worden gemaakt door TSM en Minichamps en zijn er zowel van metaal als kunststof. Beide fabrikanten werken nauw samen met McLaren Automotive en gebruiken de CAD-data van de originele auto’s om een miniatuur te maken dat qua verhoudingen exact overeenkomt met de echte McLaren.

Wie een origineel cadeau voor de feestdagen zoekt, zichzelf of een echte autoliefhebber zomaar wil verrassen of gewoon nieuwsgierig is naar de fraaie miniaturen van McLaren, kan terecht bij Louwman Exclusive in Utrecht. Naast McLarens op ware grootte is daar een selectie van de mooiste schaalmodellen en andere merchandising van het merk te zien en te koop, voor prijzen die beginnen bij 65 euro voor de miniaturen.

Lees ook:McLaren voor jonge zelfbouwers
Lees ook:McLaren 650S….nog even en dan gaan de lakens er af..
Lees ook:Volledig elektrische McLaren
Lees ook:Leuke extra’s bij McLaren…
Lees ook:McLaren start productie 720S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.