Nederland is gek op grijs…

De RAI publiceerde onlangs een overzicht van de lakkkleuren die bij de hedendaagse autokoper het meest geliefd zijn. Daarbij blijkt dat ‘uitgesproken’ niet ons aller doel is. Nederland gaat voor grijs. Net als vorig jaar is de voorkeur voor die kleur opvallend. Nu valt daar ook zilvergrijs onder wat ik me wel weer goed kan voorstellen. Het marktaandeel van grijs is nu bijna 32% en loopt daarmee nog iets op t.o.v. 2015. Zwart staat op de tweede plek met een aandeel van 23,5 procent. In 2015 jaar stond deze kleur ook al op de tweede positie. En wat staat er dan op de derde positie? Iets kleurrijks misschien? Helaas, Nederland kiest opvallend genoeg voor wit (19,8 procent).
Zetten we de kleuren naar aflopende populariteit op een rijtje zien we het volgende overzicht: Grijs – Zwart – Wit – Blauw – Groen – Geel – Paars – Bruin – Oranje en Rood. Kijken we naar de door de RAI gepubliceerde marktaandelen voor die kleuren zien we dat uitgesproken kleur heel weinig voorkomen.
Top 10 populairste autokleuren in 2016 in Nederland
1. Grijs – 31,9 procent
2. Zwart – 23,5 procent
3. Wit – 19,8 procent
4. Blauw – 12,5 procent
5. Rood – 6,3 procent
6. Bruin – 3,9 procent
7. Groen – 0,7 procent
8. Geel – 0,5 procent
9. Oranje – 0,4 procent
10. Paars – 0,4 procent
Het zal duidelijk zijn dat juist die opvallende kleuren ook in het tweedehands circuit andere prijzen zullen maken dan de grote gemene deler van onze kleurvoorkeur. We zijn een grijs volkje….(RAI)

Lees ook:Vuurrood is meest populaire Ferrari-kleur….
Lees ook:Porsche 911 blijft populairste tweedehands sportwagen…
Lees ook:Roze auto´s minst betrokken bij schade…
Lees ook:Nieuwe carkit van Parrot
Lees ook:Ford kiest voor veel grijs….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.