Tesla; geen korting meer!

Tesla’s voorman Elon Musk heeft alle medewerkers per email laten weten dat het afgelopen is met de verkoop van ‘zijn auto’s’ via enorme kortingen. Tesla wordt volwassen en heeft al moeite genoeg om aan de vraag naar haar modellen te voldoen. Investeerders maakten zich al een tijdje zorgen dat Tesla op elke verkochte auto geld toe moet geven en die aankoopkortingen helpen daar niet echt bij. De enige uitzondering die Musk maakt is voor modellen die al lang op de tenen van de verkopers staan, ongewilde kleuren of wagens die bij het transport een schade hebben opgelopen en daardoor wellicht onverkoopbaar zouden worden. Als auto’s in absolute topstaat uit de fabriek komen, mag daar geen enkele korting meer op worden gegeven zo luidt de oekaze van Musk. Net als bij andere fabrikanten wilden de verkopers bij het merk nog wel eens de verkoopaantallen geforceerd omhoog duwen door nog wat meer korting te geven dan in de branche gebruikelijk. Dat was weliswaar numeriek goed nieuws, men verloor er alleen maar meer geld door. Daarbij is de Model S intussen een paar jaar oud en raakt het nieuwtje er een beetje af. Dat, in combinatie met een stijgende productie, maakt dat men in een vechtmarkt soms greep naar het kortingwapen. Dat moet nu voorbij zijn. Eens zien of dat de aantallen verkopen in gevaar brengt of niet. (Reuters)

Lees ook:Tesla gaat haar naam veranderen….
Lees ook:Tesla wil Solar City overnemen
Lees ook:Tesla neemt SolarCity over; kwestie van vestzak/broekzak!
Lees ook:Ontslaggolf bij Tesla….
Lees ook:Tesla levert recordaantal auto’s af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.