Ford Museum den Hartogh moet sluiten….

Het is wellicht een van de mooiste collecties klassieke auto’s in ons land, ook al beperkt het zich allemaal op het (Amerikaanse aandeel) merk Ford. Als je er wel eens binnen bent geweest weet je hoe adembenemend mooi dit museum eigenlijk is. En de bekendheid is niet zo groot. Nou ja, in kringen van liefhebbers wellicht. Toch komt er een eind aan het bestaan van dit museum. Begin december a.s. gaan de poorten definitief dicht. Bij de familie den Hartogh is niemand te vinden die het museum wil gaan leiden. De passie van de voorvaderen is duidelijk niet doorgedrongen tot de jongere generaties. De unieke collectie, nergens in de wereld bestaat een uitgebreidere collectie Ford’s van deze soort, dreigt zo verstrooid of verloren te raken. Werkelijk alles wat Ford Detroit ooit groot maakte staat hier uitgestald. Met een einddatum van ergens de jaren veertig van de vorige eeuw. Het moderne spul kwam er niet in. Ooit opgericht door voorvader den Hartogh die zowat elke Ford die hij in zijn bedrijf gebruikte na opleggen gewoon opsloeg in een loods werd die collectie later een passie. En die ging ver. Van vrachtwagens tot luxe limousines, van modellen tot wandborden, bedenk het en het is echt te vinden in Hillegom. Wie er nog heen wil moet opschieten. Voor je het weet is het december en kom je er niet meer in. Ik besteedde er jaren geleden ook al eens aandacht aan na een bezoek dat ik zelf bracht aan dit buitengewoon fraaie museum. Ik zal het zeker missen. Of er moet iemand komen met een grote zak geld en verstand van zaken. Dan blijft alles bij het oude, en pakt men de marketing een beetje anders aan. Met voldoende bezoekers zou het toch moeten lukken om dit buitengewoon interessante museum voor het nageslacht te bewaren.

Lees ook:Grootste Austin-museum moet sluiten…
Lees ook:den Hartoghs Hillegomse Fordmuseum
Lees ook:MAN’s voor Den Hartogh Rozenburg…
Lees ook:Hoornse kijk op auto’s
Lees ook:Audi racer naar Noord-Hollands museum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.