VW maakt de Crafter elektrisch….

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover de e-Crafter, een studiemodel voor emissievrije stadsdistributie. Vanaf de start van de ontwikkeling van de nieuwe Crafter was een elektrisch aangedreven versie al in de plannen opgenomen. Net als de andere modellen in de Crafter-reeks is de e-Crafter buitengewoon ruim. Hij heeft een laadvolume van 11,3 m3. De maximaal bruikbare hoogte van de laadruimte bedraagt 1,96 meter, de maximale laadbreedte tussen de wielkasten meet 1,38 meter.

Het lithium-ion batterijpakket bestaat uit 312 cellen, heeft een capaciteit van 43 kWh en bevindt zich onder de laadvloer. Het laadruim heeft daarom ook dezelfde afmetingen als die van andere Crafters. Afhankelijk van de voertuigconfiguratie maakt het batterijpakket een actieradius van ruim 200 km mogelijk. Met de juiste lader zijn de accu’s in 45 minuten tot 80% op te laden. De e-Crafter heeft een elektromotor met een vermogen van 100 kW. Het koppel van 290 Nm is vrijwel direct beschikbaar en draagt bij aan krachtige prestaties, zelfs met maximale belading. De e-Crafter is bovendien klaar voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opslagcapaciteit. In de toekomst worden zo reikwijdtes tot 400 km mogelijk.

De e-Crafter heeft een eigen gezicht met onder meer metallic blauwe lak (Reef Blue), in carrosseriekleur gespoten bumpers en beschermstrips en de blauwe lijn in de grille. Ook de in C-vorm uitgevoerde LED-dagrijverlichting is een typisch kenmerk van elektrisch aangedreven Volkswagen-modellen. In het interieur springt de power-meter in het oog. Het met leer beklede stuur heeft blauwe stiksels en de titanium zwarte stoelen zijn afgewerkt met blauwe bekleding.

De laadruimte is nu al klaar voor de uitdagingen van morgen. Het studiemodel op de IAA is uitgevoerd met diverse slimme opbouwoplossingen. Ook heeft hij een servicestation waarin batterijen voor cargo e-bikes kunnen worden opgeslagen en geladen. Hoewel het exemplaar op de IAA in Hannover nog in het conceptstadium verkeert, zullen de eerste productiemodellen van de Volkswagen e-Crafter in 2017 al in gebruik kunnen worden genomen.

Lees ook:VW Crafter Logistics Edition – logische keuze voor transporteurs…
Lees ook:VW presenteert Crafter California XXL
Lees ook:VW brengt nieuwe Crafter naar de Bouwbeurs
Lees ook:Speciale Transporters voor Paralympisch vervoer
Lees ook:Ultieme Crafter rolstoelbus van VW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.