KIA krijgt eindelijk erkenning

Kia heeft in Europa het beste halfjaar én het beste kwartaal ooit achter de rug. Uit cijfers van de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) blijkt dat Kia 14,8 % meer auto’s heeft verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat komt neer op 229.585 auto’s tegen 200.038 auto’s vorig jaar. In het tweede kwartaal verkocht Kia een recordaantal van maar liefst 118.837 auto’s (eerste kwartaal 110.748 auto’s).

Vooral de nieuwe Sportage (sinds de verkoopstart in maart al 56.126 exemplaren) is in trek. Dat geldt ook voor de Venga en de complete cee’d-familie – de vijfdeurs hatchback, de Sportswagon en de pro_cee’d. Kia bouwt al deze modellen in de state-of-the-art productiefaciliteit in Žilina (Slowakije). Steeds meer modellen die Kia in Europa verkoopt, zijn ook in Europa gebouwd: in het eerste halfjaar van dit jaar ging het om 59 % van het totale verkoopvolume tegen 56 % in dezelfde periode vorig jaar.
Volgens Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe, is Kia hard op weg om voor de achtste keer op rij een verkoopgroei te realiseren in Europa. ‘Recordbrekende kwartaalresultaten onderstrepen hoe Kia als producent van hoogwaardige auto’s aan populariteit wint bij klanten en bedrijven.’

Consumenten die in de afgelopen vijf jaar Kia zijn gaan rijden, hebben volgens het management van de fabrikant een compleet ander beeld van het merk dan klanten die twintig jaar geleden voor Kia kozen. Rond 2009 en 2010 heeft Kia een enorme omslag gemaakt. Vanaf dat moment ligt de focus in toenemende mate op merkbeleving, onderscheidend design en hoogwaardige kwaliteit. Wij zijn ook continue met onze klanten in gesprek om te kijken wat er beter kan. Het belangrijkste is dat onze klanten trots zijn met de mooie Kia die voor hun deur staat.

Het effect van Peter Schreyer, de drijvende kracht achter het merk, is fenomenaal. Onder zijn leiding is Kia een merk met een onderscheidend design geworden, maar onderschat ook niet het effect van de toename in service en kwaliteit. Niet voor niets geeft KIA als enige merk 7-jaar garantie.

Lees ook:Mazda draait als nooit tevoren…
Lees ook:Redelijke cijfers bij Mercedes
Lees ook:ŠKODA had een record-kwartaal…
Lees ook:Skoda had een best eerste kwartaal..
Lees ook:Record aantal Masters geleverd

2 reacties op “KIA krijgt eindelijk erkenning

 1. Wim Godding

  Na vijf jaar in een Kia Ceed ben ik over het algemeen erg tevreden. De auto is betrouwbaar, rijdt lekker en is prima afgewerkt. De uitrusting is bovendien royaal.

  In het geheel niet tevreden ben ik over de werking van ISG, het start-stop systeem. Vanaf de aankoop in 2012 heeft het hooguit drie maanden goed gefunctioneerd. De dealer heeft nog een aantal keren de accu opgeladen maar dat levert nauwelijks of geen resultaat op. Tot nu toe verschuilt men zich achter het feit dat de software krap is afgesteld (als de accu minder dan 80% geladen is, doet ISG het niet). Van brandstofbesparing is dus echt geen sprake, het lijkt meer op sjoemel software.
  Mogelijke oplossing: u koopt een nieuwe ISG accu voor ca. € 275,00. Hoe lang die het zal doen?

  Dan de autosleutel: de rubberen knoppen zijn na vijf jaar en 70.000 helemaal versleten, in gescheurd. Het risico van waterschade ligt op de loer. Ik ben met de sleutel correct en netjes omgegaan; heb tot op heden (claim van medio juli) nog geen concrete toezegging dat dit euvel onder de garantie valt. De enige oplossing is het kopen van een nieuwe sleutel voor de lieve duit van ca. € 200,00.
  Al met al vind ik dit zeer teleurstellend.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Veel van wat u noemt wordt door fabrikanten nog wel eens gezien als slijtage. Dat het ISG-systeem niet goed werkt vanaf het begin moet de dealer bekend zijn, opgenomen in de klantenregistratie. En als dit zo is valt een claim richting fabrikant naar mijn idee positief uit. Omdat het euvel niet is opgelost toen het nog recent en actueel was. Daardoor voldoet de auto niet aan de verwachtingen en dat zou KIA echt moeten oplossen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.