Takata-airbag-schandaal breidt zich uit, VS waarschuwt Honda-rijders

De Amerikaanse veiligheidsinstanties waarschuwen eigenaren en berijders van 300.000 Honda’s en Acura’s (Amerikaanse dochter van Honda)om vooral niet langer rond te blijven rijden. De reden, de gemonteerde Takata-airbags zijn gevaarlijk en bieden onvoldoende of geen bescherming in geval van een aanrijding. Sterker nog, ze vergroten het risico van letsel alleen maar. Volgens de NTSB zijn deze Honda’s gevaarlijk zolang de airbags niet zijn omgewisseld voor goede exemplaren. Intussen betreft dit schandaal al 70 miljoen airbags die bij diverse merken zijn ingebouwd. Veel daarvan in Japanse auto’s. De Honda’s Civic uit de bouwjaren 2001/2, Accord van 2001/2, Acura TL van 2002/3, Honda CR-V van 2002, Odyssey van 2003, Acura CL van 2003 en de Honda Pilot van 2003 zijn de auto’s waarvoor nu dringend wordt geadviseerd de auto’s niet meer te gebruiken tot ze zijn gerepareerd. Uit onderzoek blijkt dat Honda behoort tot de merken waar de Takata airbags het meest zijn gemonteerd. (CNN)

Lees ook:Honda moet nog stringenter auto’s terugroepen….
Lees ook:Airbagschandaal raakt vijf automakers…
Lees ook:Honda roept oudere modellen terug…
Lees ook:Honda introduceert nieuwe Europese motoren
Lees ook:Honda klaagt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.