Mitsubishi diep in de rode cijfers

Mitsubishi duikt diep in de rode cijfers door het recente uitstoot/verbruiksschandaal dat het merk onlangs moest toegeven. Mitsubishi sjoemelde met cijfers bij vier van haar kleinere modellen en ook nog eens bij twee die door Nissan op de markt worden gebracht, maar bij Mitsubishi gebouwd. Volgens analisten kon het verlies wel eens oplopen tot 1,2 miljard US Dollars. Dit alles ook om de reserveringen voor boetes en schadevergoedingen vrij te zetten. Intussen is het kapitaal van Mitsubishi Motors versterkt door een aandelenverkoop aan Nissan. Dat merk neemt 33% van alle aandelen over. Zo tracht men in Japan de problemen op te lossen die het zelf heeft veroorzaakt. Intussen gaat de verkoop van de betrokken modellen volgende maand weer van start. Dit keer wel met de juiste cijfers voor uitstoot- en verbruik uiteraard…(Reuters)

Lees ook:Ook Suzuki rommelde met cijfers…
Lees ook:Japanse koper straft Mitsubishi streng…
Lees ook:Tesla vervroegt productiedoelstelling….
Lees ook:Nog meer werkkapitaal bij Fastned…
Lees ook:Amerikaanse overheid loert op Mitsubishi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.