Ook Suzuki rommelde met cijfers…

Nadat eerder Mitsubishi over de knie ging bij de Japanse overheid voor gerommel met de cijfers rond uitstoot van schadelijke gassen of het verbruik van met name haar compacte modellen, is nu Suzuki aan de beurt. Dat merk heeft de betreffende cijfers voor haar kleinere modellen wel erg rooskleurig voorgesteld en wordt daarvoor nu flink op de vingers getikt. De CEO van Suzuki bekende schuld en daardoor alleen al daalde de waarde van het aandeel Suzuki met maar liefst 15%. Vooralsnog zou het gaan om gerommel met cijfers op de Japanse markt, maar ook in andere landen zal men kritisch kijken naar de door de fabrikant aangeleverde cijfers. Dat overkwam Mitsubishi ook. Dat merk ligt nu overal onder een vergrootglas. Benieuwd wie er nog meer volgen in deze reeks van schandalen. (Reuters)

Lees ook:Mitsubishi diep in de rode cijfers
Lees ook:Suzuki; 2014 was een recordjaar!
Lees ook:Japanse koper straft Mitsubishi streng…
Lees ook:Amerikaanse overheid loert op Mitsubishi…
Lees ook:Celerio komt naast Alto in Suzuki-programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.