Spectaculaire DS-E-Tense – rijdt op stroom….

DS, de sportieve dochter van Citroen, komt in Geneve met een wel heel spectaculaire auto op de proppen, die ondanks zijn meer dan geslaagde uiterlijk, toch op elektriciteit zijn inzittenden zal moeten dienen. De E-Tense doet dat overigens niet in armoede. Het is een prachtige wagen, met een sterk front en lage lijnen. Presteren doet hij ook goed. Volgens opgave zou de DS in deze Hightech-Concept-uitvoering maar liefst 400 PK’s beschikbaar hebben. Daarmee kom je een eind als je een sprintje wilt trekken. De fraaie Coupe in de GT klasse meet 4.72mtr en is dus geen kleintje. Bij een hoogte van slechts 1.29mtr is het geen auto voor de gemiddelde 50-Plusser. In- en uitstappen is best een probleem voor die doelgroep. Meer een ding voor milieubewuste zelf voorzienende ondernemers die het geld kunnen missen. Al is het wel de vraag of de auto er in het echt ooit zal komen natuurlijk. Toch wel een ding om eens goed naar te kijken. Volgens de Fransen kan de auto in theorie tussen 310-350km ver komen, maar dan moet je niet met de prestaties gaan spelen, want de DS haalt volgens opgave 250km/u. Doe je dat sta je vast na een half uur bij een laadzuil. Toch vind ik dit wel een leuk ding. Al was het maar door de vormgeving. Zo maak je een sportieve auto, zo vul je een merk in met de kernwaarden die men er aan wilt toekennen.

Lees ook:Chinese superbus maakt eerste proefritten…
Lees ook:ANWB staakt kritiek op kilometerheffing
Lees ook:MG kijkt naar de toekomst met de E-Motion Concept
Lees ook:Louwman blijft op koers met Toyota-verkopen
Lees ook:Garantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.