Eerste B Y D bussen voor Zweden

Twee steden in het noorden van Zweden hebben onlangs de eerste volledig elektrische bussen in Zweden in ontvangst genomen. Twee BYD-bussen werden vlak voor kerst geleverd aan Transdev Zweden en worden ingezet in de stad Eskilstuna. Onlangs zijn nog eens vijf ebussen geleverd in Ängelhom, deze zullen gaan rijden voor busmaatschappij Nobina.
De twee bussen in Eskilstuna rijden, evenals de bussen die sinds 31 januari operationeel zijn in Ängelholm, routes door het stadscentrum. De bussen hebben vergelijkbare specificaties. Ze zijn 12-meter lang, hebben twee deuren, een lage vloer en ze zijn ontworpen naar BYD’s nieuwste interieurstandaarden.

Belangrijk is de unieke en wereldwijd gerenommeerde BYD ijzer-fosfaat batterijtechnologie waarmee de bussen een actieradius hebben van 280 km onder UITP SORT-condities, een internationale teststandaard. Net als voor de andere BYD-ebussen betekent dit dat een volle batterij voldoende is om een volledige dagdienst te rijden. Tussentijds laden, wat tot improductiviteit leidt, is dus niet nodig. Bovendien kan het opladen ‘s nachts gebeuren wanneer lagere elektriciteitskosten gelden.

Lees ook:BYD levert elektrische bussen aan Zweden
Lees ook:BYD showt nieuwste elektrische bussen
Lees ook:City of Nottingham kiest voor BYD bussen
Lees ook:BYD showt elektrische bussen
Lees ook:BYD’s Brusselse Busververvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.