Amorak eerste VW met nieuwe software….

Volkswagen is klaar voor het uitvoeren van de software- update voor de Amarok 2.0 TDI. Deze Volkswagen is het eerste bij het uitstootschandaal betrokken model waarbij een update zal plaatsvinden. Het KBA (Kraftfahrt Bundesamt), dat de software- update heeft goedgekeurd, heeft bevestigd dat deze voor de Amarok geen negatieve invloed heeft op de prestaties, het verbruik en de CO2-uitstoot. De eigenaren van de betrokken Amaroks worden vanaf week 9 uitgenodigd voor een bezoek aan de Volkswagen Bedrijfswagens dealer die vervolgens zorgt voor een snelle en soepele afhandeling.

Net voor het weekend hebben de Duitse Minister van Transport, Alexander Dobrindt, en Herbert Diess, bestuursvoorzitter van het merk Volkswagen, in Berlijn het startsein gegeven voor de software- update van de Amarok 2.0 TDI. De update kan binnen een half uur worden uitgevoerd. Nederlandse eigenaren van de betrokken Amaroks worden vanaf week 9 uitgenodigd voor een bezoek aan de Volkswagen Bedrijfswagens dealer.

Eigenaren die vooruitlopend op de aanschrijving vanuit Volkswagen willen checken of hun auto betrokken is, kunnen terecht op een speciale website. Deze bevat naast de chassisnummer-checkmodule ook het laatste nieuws en een lijst met veelgestelde vragen. Ook is er een gratis informatienummer: 0800-5557000. De website wordt medio februari 2016 uitgebreid met de online werkplaatsplanner en gedetailleerde informatie over de updates. Volkswagen doet er alles aan om de updates snel en soepel te laten verlopen. Zo is het mogelijk om deze te combineren met een reguliere onderhoudsbeurt. Indien gewenst, kan de eigenaar/gebruiker gebruik maken van passende, vervangende mobiliteit, zoals haal- en brengservice of een auto.
Met de online werkplaatsplanner kunnen klanten makkelijk en snel een afspraak met de Volkswagen dealer maken.

De herstelactie van alle betrokken auto’s zal in een aantal fases worden uitgevoerd. Zodra de software-update van een betrokken model is goedgekeurd door het KBA, zal contact worden opgenomen met de eigenaren van deze auto’s voor het maken van een werkplaatsafspraak. In de loop van het eerste kwartaal is de software-update voor alle betrokken modellen met 2.0 TDI- motor beschikbaar. De update voor modellen met de 1.2 TDI-motor staat gepland voor het einde van het tweede kwartaal. Het uitvoeren van de software-updates van de 2.0 TDI- en 1.2 TDI- motoren duurt 30 minuten. Voor de modellen met een 1.6 TDI-motor is naast een software-aanpassing ook de plaatsing van een zogenaamd stromingsrooster noodzakelijk. Deze update is vanaf het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Deze update kan binnen een uur worden uitgevoerd.

Lees ook:VW bevestigt; nieuwste dieselmotoren niet gemanipuleerd!
Lees ook:VW; problemen met software-updates…
Lees ook:Uitstoot VW en Audi onder vergrootglas….
Lees ook:Pon komt naar je toe – dit voorjaar….
Lees ook:Geen Duits onderzoek naar veiligheid Tesla…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.