We noemen hem; Chiron!

De nieuwe Bugatti heet dus Chiron. Hij wordt in maart volgend jaar zoals ik al eerder schreef onthuld op de internationale autotentoonstelling van Genève. Bugatti heeft voor de naam Chiron gekozen omdat Louis Chiron in de jaren 1920-1930 nagenoeg alle belangrijke Grand Prix’ met een Bugatti wist te winnen. Zijn naam leeft nu voort in ’s werelds krachtigste, snelste, meest luxueuze en meest exclusieve supercar. Zorgvuldig geselecteerde klanten hebben de Chiron al kunnen zien en er zijn inmiddels al meer dan 100 orders geplaatst.

De ontwikkelingsopdracht voor de Chiron bestond uit één zin: ‘Het beste nog beter maken’. Die missie is geslaagd: de nieuwe Chiron zet op alle fronten nieuwe maatstaven. Op dit moment ondergaat de Chiron de laatste praktijktests onder uiteenlopende klimatologische omstandigheden en op diverse soorten wegdek.

Het uiterlijk van de Chiron is volgens de importeur typisch Bugatti. Alleen al het ontwerp laat zien dat de auto buitengewoon krachtig en snel is. Bugatti heeft de Chiron al aan een selecte groep klanten getoond. Deze zogeheten ‘private previews’ hebben zeer positieve reacties opgeleverd. Ondanks het feit dat klanten nog niet met de Chiron hebben kunnen rijden, zijn er al meer dan 100 orders voor de supersportwagen geplaatst.

In Nederland wordt Bugatti exclusief vertegenwoordigd door Pon Luxury Cars in Leusden.

Lees ook:De Batmobiel bestaat; Made by Bugatti?
Lees ook:Nieuwe Bugatti Chiron komt volgend jaar!
Lees ook:Bugatti naar Koopmanshuis
Lees ook:Bugatti showt laatste Veyron in Geneve
Lees ook:Opel scoort goed met de nieuwe Meriva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.