Eerste MINI Cabrio geproduceerd in Born

VDL Nedcar te Born is begin deze week officieel gestart met de productie van de MINI Cabrio. Dit is het tweede model dat voor BMW Group geproduceerd wordt. Naar aanleiding van de productiestart brachten Dr.-Ing. Klaus Draeger en Oliver Zipse, board members van BMW Group, een bezoek aan VDL Nedcar. Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, toonde trots de eerste MINI Cabrio die in Born van de band rolde.

Oliver Zipse, lid van de raad van bestuur BMW AG, verantwoordelijk voor productie: “VDL Nedcar heeft met de 3-deurs MINI bewezen dat ze kunnen produceren op een hoog kwaliteitsniveau en ditzelfde niveau is van toepassing op de MINI Cabrio. VDL Nedcar levert een aanzienlijke bijdrage aan het succes van MINI. In 2014 heeft de fabriek al bijna 30.000 auto’s geproduceerd voor BMW.”

Ook VDL Groep heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group. President-directeur Wim van der Leegte: “Het is fantastisch dat we een tweede model voor BMW mogen produceren. De medewerkers van VDL Nedcar hebben zich uitstekend geëtaleerd op het gebied van kwaliteit en afleverbetrouwbaarheid. Dus grote complimenten voor hen.”

VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo’n 2.350 medewerkers; dat zijn er ongeveer 850 meer dan toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie van circa 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 320.000 m², maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (1.200 industriële robots). Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI) in Born gebouwd. Sinds juli 2014 wordt de nieuwe MINI bij VDL Nedcar geproduceerd. Vanaf november 2015 is de productie van het tweede model, de MINI Cabrio, van start gegaan. In tegenstelling tot de nieuwe MINI, die zowel in Oxford als in Born geproduceerd wordt, is de MINI Cabrio een model dat exclusief bij VDL Nedcar geproduceerd wordt. Tevens is dit de eerste keer dat er een cabrio gebouwd wordt bij VDL Nedcar.(VDL)

Lees ook:MINI gaat nieuwe Cabrio’s bouwen in Limburg
Lees ook:MINI zet maximaal in op Nederlandse productie….
Lees ook:MINI-productie binnenkort van start in Borne…
Lees ook:Nieuwe MINI Countryman komt uit Borne…
Lees ook:MINI brengt extra uitvoering; John Cooper Works…..Made in Holland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.