Honda introduceert nieuwe Europese motoren

Hoewel we in Europa nog wel twee jaar mogen wachten voor de nieuwe Civic ook hier wordt geintroduceerd, geeft Honda nu al aan dat die 10e generatie van de bekende kleine Honda, zal worden uitgerust met nieuwe motoren. In feite zijn het soortgelijke blokjes als je bij andere merken ziet. Klein van inhoud, groot van daadkracht. Er komen twee motoren aan, de kleinste is 1 liter groot, de tweede 1,5 liter. Ze worden gebouwd met de van Honda bekende VTEC-TURBO-technologie die eerder al werd toegepast op de bekende twee-liters die werden geleverd in de Civic-R. De nieuwe Honda-motoren bieden minder interne weerstand en zijn in staat om goede prestaties te koppelen aan laag brandstofverbruik en een dito uitstoot. Honda gaat de eerste nieuwe Civic’s in 2017 bouwen in Engeland. Dat worden vijfdeurs hatchbacks.

Lees ook:Honda klaagt niet
Lees ook:Honda’s primeurs in Geneve
Lees ook:Honda gaat voor een wereldrecord…
Lees ook:Honda’s innovatieve dempingsysteem; Civic Tourer eerste model!
Lees ook:Honda Civic – Amerika┬┤s auto van het jaar 2016!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.