Al 200.000 Toyota Yaris Hybrides verkocht

De Franse fabrieken van Toyota leverden onlangs het 200.000e exemplaar af van de Yaris Hybrid. Deze compacte Franse Japanner ging richting een Franse afnemer. Ook in ons land zijn die kleine hybrides populair. Het is een betaalbare manier om ook particulieren in een hybride-auto te krijgen en de traditionele Toyota-doelgroepen van klanten vallen er kennelijk voor. Nu is de Yaris op zich een populaire auto. Het is de best verkopende Toyota in Europa. Een op de vijf van alle Toyota’s is een Yaris. Zegt wel iets. Van alle hybrideversies gaat 20% van de totale productie naar Frankrijk zelf. 16% van de productie gaat richting Engeland en ook de Italianen nemen een soortgelijk percentage af. De Franse Toyota-fabrieken zitten in Valenciennes en bieden werk aan 3800 medewerkers.

Lees ook:Toyota Yaris blijkt meest gebouwde Fransooos
Lees ook:2,5 miljoenste Toyota Made in France
Lees ook:Twee miljoen Franse Yarissen….
Lees ook:Toyota bouwt eerste Yaris hybrides
Lees ook:Toyota brengt Yaris op maat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.