Britse markt veert op!

De automarkt in het Verenigd Koninkrijk veert dit jaar aardig op. In juli werden bijna 4,5% meer nieuwe auto’s verkocht, waarbij de grootste groei kwam uit Engeland en Noord-Ierland. De Schotten kopen duidelijk minder nieuwe auto’s. Die zijn en blijven zuinig. In totaal zien we over de eerste zeven maanden van dit jaar een groeipercentage van 7,5% voor de Britten en dat is best goed. Tot nu toe werden ruim 1,5 miljoen auto’s met een rechts stuur verkocht daar. Terwijl we denken dat dit anders is blijken er nog steeds 30 autobouwers actief in het Verenigd Koninkrijk die samen 70 modellen de wereld in sturen. Daaronder zitten ook auto’s van Japanse fabrikanten als Toyota, Honda en Nissan die al vele jaren actief zijn in Engeland en daar een nieuwe en goedkopere springplank vonden richting het vaste land van Europa.

Lees ook:Britse auto-export groeit snel…
Lees ook:Steeds meer verkeer via Ferry naar Verenigd Koninkrijk…
Lees ook:Mini’s zeer geliefd, Metro’s sterven uit…
Lees ook:Look Left!!
Lees ook:Nissan Leaf, best verkopende EV..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.