Nieuwe Skoda Superb; Taxi van het jaar!

Voor de tweede achtereenvolgende keer koos de Duitse taxibranche de Skoda Superb als ‘Taxi van het Jaar’. Was het eerst de vorige generatie van deze grootste Skoda die de titel wek kaapte voor de zgn. gevestigde orde, nu doet de nieuwe Superb dat. En dat al zo kort na het aantreden. De Duitse taxibranche jubelt over comfort, veiligheid en functionaliteit. De ruimte voor passagiers en bagage zijn aansprekende voordelen van de auto, los van de km/kostprijs. Dat de nieuwe Superb voldoet aan de Euro6 normen helpt ook nog eens mee. De verkiezing is de grootste in Europa. Nergens anders wordt zo uitgebreid en onbevooroordeeld gekeken naar auto’s die beschikbaar zijn als taxi. De branche zelf kijkt naar wat al die wagens presteren. KKom je daar dan als winnaar uit zegt dat meer dan een verkiezing door journalisten die altijd een zekere merkvoorkeur naar buiten brengen. Tijdens deze verkiezing stonden de testers 14 verschillende auto’s en merken ter beschikking. Uit deze groep kwam de Superb van Skoda dus als absolute winnaar naar voren. Het zegt veel over de ambities van het Tsjechische merk dat juist in Duitsland zoveel klanten aan zich weet te binden. De nieuwe Superb Combi is nog niet op de markt, maar als die wordt toegevoegd (na de IAA in september a.s.) zullen de taxi-chauffeurs vermoedelijk nog sneller kiezen voor een Superb om hun brood mee te verdienen. Ook in ons land kom je langzaam aan steeds meer Skoda’s tegen in het taxivak. Zegt veel!

Lees ook:Superb caravantrekker van het jaar
Lees ook:Weer een eervolle prijs voor de Skoda Superb…
Lees ook:Skoda grossiert in prijzen…
Lees ook:Skoda wint mooie titel…
Lees ook:Weer Britse erkenning voor Skoda Superb…

2 reacties op “Nieuwe Skoda Superb; Taxi van het jaar!

 1. Heiko

  Best bizar eigenlijk dat een Skoda verkozen wordt tot taxi van het jaar. Enkele decennia geleden was het nog een “Oostblok-bak”. En toegegeven, het is een mooie, sterke auto geworden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Zo snel kan het gaan. Bedenk maar eens dat voor de communistische tijd Skoda een van de grote merken van Europa was. Zelfs de Japanse keizer reed er in. Zo zie je wat socialisme in extreme vorm met een fabrikant kan doen. Maar geef die Tsjechen de mogelijkheden en het geld en ze maken de fraaiste auto”s denkbaar. Het land kent een rijke geschiedenis op autogebied. Zeker voor WO2 had je gerenomeerde merken als Tatra, Aero, Avia en zo meer die allemaal in staat waren geavanceerde auto’s te bouwen. Net als Skoda. Dus de titels en prijzen die Skoda nu verdient komen voort uit een rijke traditie. Niet meer en ook niet minder…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.