ANWB stelt fietsers primair….

Soms snap je niet waar een organisatie als de ANWB nu mee bezig is. Je zou toch denken dat een club als deze met zoveel leden iets meer zou nadenken voor men in de media allerlei mededelingen doet die een deel van haar eigen leden zouden kunnen schaden. Zo snapte ik al helemaal niets van het standpunt van de ANWB toen er werd gesproken over invoering van het rekeningrijden. Zonder echt overleg met de achterban stelde men zich achter dit overheidsplan op. Wat heel wat opzeggingen veroorzaakte en een hoop wirbelung. Nu zie ik weer iets soortgelijks ontstaan. Een meneer Ton Hendriks, nota bene verkeersdeskundige bij de ANWB kondigt aan dat hij een onderzoek gaat doen naar onrechtvaardige verdeling van wegvlakken voor auto’s, o.v. en fietsers. Vooral in steden komen die fietsers er naar zijn mening wel erg bekaaid vanaf. Dat moet beter! En beter in de ogen van de ANWB is dus kennelijk terug dringen van het autoverkeer en een opvoering van het aantal fietspaden of voor deze tweewielers exclusief open te stellen straten. Hij gaat daarbij op voorhand voorbij aan het feit dat die mensen die zich met de auto verplaatsen dit veelal niet doen voor hun plezier in de door allerlei verzuurde stadsbestuurders ontwrichte verkeersstromen binnen die zelfde steden. Maar nog veel erger; die wegen, straten, parkeerplekken etc worden of zijn allang betaald door….automobilisten. Niet door fietsers! Want de fiets is los van de aanschafprijs nog steeds een gratis vervoermiddel. En dat wordt mede mogelijk gemaakt door automobilisten. Nu zijn die verkeersgroepen niet gescheiden hoor. Mensen zijn mensen, maar zij die het minst betalen willen nog wel eens de meeste noten op de zang te hebben. Of ze worden verkeersdeskundige bij de ANWB. Hoe bedenk je het. Het zou de ANWB sieren zich druk te maken over gemeentelijke overheden die automobilisten knevelen, die woekertarieven berekenen voor parkeerplekken die allang betaald zijn, milieumaatregelen nemen die nergens over gaan. Maar dan zwijgt de ANWB. Net zoals in de tijden van het rekeningrijden. Toch een geheime agenda? Ik vraag het me langzaam aan echt af…(RAI)

Lees ook:Automobilisten storen zich massaal aan parkeertarieven…
Lees ook:ANWB-Peiling afgesloten
Lees ook:Actie voor fietsverlichting van start….
Lees ook:ANWB uitslag verbijsterend!
Lees ook:Rekeningrijden is geen oplossing voor fileprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.