Oenema kiest voor MAN

De Oenema Groep uit het Friese Oosterwolde nam onlangs vijf nieuwe MAN-trucks in gebruik. Eén TGM vuilnis-inzamelvoertuig en vier 440 pk sterke TGX-trekkers. Daarmee is het aandeel MAN in de vloot verder gestegen. Elke twee jaar is het feest in Oosterwolde. Dan worden de trucks van de Oenema Groep bemand door cliënten van de buren. Dat wil zeggen: als bijrijder, maar dat maakt het plezier er niet minder om. Relaties zijn belangrijk voor Oenema. Of dat nou met buren, klanten, chauffeurs of met de dealer is.

De Oenema Groep is actief in de handel en het transport van zand, grind en weg- en waterbouw. Naast Infra en Milieu houdt het bedrijf zich bezig met sloopwerken en afvalverwerking. Op dit moment is het bedrijf bezig met een ingrijpende reconstructie van de N381 tussen Drachten en de Drentse grens. Een groot project, waar de gele MAN-trucks een behoorlijk steentje aan bijdragen. Het wagenpark van de Oenema Groep omvat zo’n dertig voertuigen waarvan de helft bestaat uit zware bedrijfswagens. De nieuwe MAN-trucks zijn de eerste Euro-6 voertuigen, een belangrijke stap naar een verdere verduurzaming. ‘’Wij hebben steeds vaker te maken met aanbestedingen in bijvoorbeeld de wegenbouw waarbij de Euro-5 norm als minimum wordt gesteld. Die grens zal in de toekomst worden bijgesteld. Door nu ons wagenpark te vernieuwen lopen we voorop. Dat geeft ons een voorsprong’, aldus Hans Oenema.

Lees ook:150e MAN voor Kuypers Kessel
Lees ook:MAN levert vijf trucks aan Balvert Nieuwkoop!
Lees ook:MAN’s voor Min
Lees ook:Met MAN meer mans!
Lees ook:Transporteur Bosman kiest voor schone Mercedes-trucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.