Kantoor met eigen landingsbaan…

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft vorige week Nederlands eerste kantoor met ‘eigen’ start- en landingsbaan geopend op Breda International Airport. Naast minister Kamp was ook Martin Schröder, luchtvaartpionier en ambassadeur van Seppe Airparc bij de opening aanwezig.

Seppe Airparc is het nieuwe onderdeel van Breda International Airport waar de kantoorgebouwen met inpandige hangars zijn gerealiseerd. Ondernemen én vliegen gaan er hand in hand. Het vliegveld van Breda geldt als een economische motor van de regio. De kantoorgebouwen met hangars en een start- en landingsbaan zijn geïntroduceerd voor bedrijven die regelmatig gebruik maken van een luchthaven en niet langer willen pendelen tussen zaak en vliegveld. Overigens liggen de nieuwe kantoren vlak langs de snelweg A58, tussen Breda en Roosendaal.

Breda International Airport werd tot nu toe vooral gebruikt voor recreatieve vluchten, maar met de komst van Seppe Airparc komt hier verandering in. De luchthaven wil voor de bevordering van de vluchten de verschillende activiteiten gescheiden houden. Daarom gaat Breda International Airport zich aan de zuidkant van het vliegveld op de zakelijke markt richten. De noordkant is bedoeld voor de recreatieve luchtvaart. Op Seppe Airparc vestigen zich veel verschillende soorten bedrijven. Met name DGA’s (directeur grootaandeelhouders) en grotere bedrijven met een eigen vliegtuigexploitatie tonen veel interesse in het nieuwe concept. De eerste 8 van de 24 te bouwen units zijn nu geopend. Eén van de gebouwen is de nieuwe terminal, de overige 7 zijn kantoorpanden met eigen hangars.

Breda International Airport is sinds 1 januari 2008 in particuliere handen. Voorheen waren 13 Brabantse gemeenten, de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor West-Brabant gezamenlijk eigenaar. Eis van de voormalige eigenaren bij de overname was ‘de zakelijke markt op het vliegveld te vergroten’. Steeds meer luchtvaart gerelateerde bedrijven hebben inmiddels aangegeven zich te willen vestigen op Breda International Airport. Met de nieuwe inrichting van het vliegveld is heel veel beter mogelijk om zowel de recreatieve als de zakelijke markt te bedienen.

Lees ook:‘We are Saab’ nu al groots!
Lees ook:Nieuw kantoor voor online platform….
Lees ook:Race tussen klassieke auto’s en vliegtuigen op komst…
Lees ook:Daimler rondt overname Athlon af…
Lees ook:Bedrijfswagens nog steeds goed in trek…

4 reacties op “Kantoor met eigen landingsbaan…

 1. Anne Brugman

  Ik kan niet anders zeggen dan verschil moet er zijn. Lijkt me niet verkeerd om dat een dagje te mogen ervaren!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Wie niet, wie niet…;)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Martijn van Andel

  Theoretisch kunnen zij dus met het vliegtuig naar hun werk. Alleen in de achtertuin nog even een landingsbaan aanleggen

    /   Beantwoorden  / 
 3. Leo

  In de praktijk ligt dat vast een stuk ingewikkelder….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.