BMW jubelt over april

De BMW Groep heeft het goed gedaan in de afgelopen maand april. Met een resultaat van bijna 176.000 afgeleverde auto’s groeide de omzet van BMW en MINI met 8,4% t.o.v. vorig jaar. In totaal zit de groep nu al op een omzet van 700.000 voertuigen in vier maanden tijd. Dat zorgt voor een groei t.o.v. vorig jaar met 8,2% en dat maakt de leiding van het concern redelijk blij. De nieuwe 2-serie doet het goed, de compacte Beier komt prima aan in sommige markten. En over die markten gesproken, BMW doet het net als dochter MINI prima in de Europese landen, waarbij opvalt dat ook in Zuid-Europa de verkopen weer aantrekken. Waar men de meeste groei behaalde was echter in de Verenigde Staten. Daar gaan de verkopen richting de 10% groei, terwijl in Canada zelfs een piek van bijna 40% werd gemeten. Minder groei zit er in de Chinese markt, waar de beide BMW-merken het met minder dan 1% groei moesten doen.

Lees ook:Volkswagen-Groep; bijna zes miljoen auto’s in zeven maanden…
Lees ook:Toyota had een goed jaar
Lees ook:VW; net geen twee miljoen verkochte auto’s tot/met april..
Lees ook:Volkswagen-groep; groei, groei, groei!
Lees ook:Mercedes; omzet stijgt met 11%!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.