Mazda draait als nooit tevoren…

De verkopen van Mazda in het eerste kwartaal, dat op 31 maart jl. eindigde, hebben een vliegende start gemaakt en vertoonden een stijging van 5%* vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Bovendien waren deze eerste drie maanden van het nieuwe jaar het negende achtereenvolgende kwartaal met groei in Europa. Met totaal 53.103 eenheden zag Mazda zijn marktaandeel in Europa gestaag verder groeien, nu op 1,5 %.
Volgens een woordvoerder van Mazda komt dit doordat de nieuwe Mazda’s duidelijk zuinige, opvallend mooie, sportief auto’s zijn die bij de Europeanen in de smaak vallen. Zowel nieuwe als bestaand en vaak loyale klanten waarderen de gedegen rijbeleving en de hoogwaardige kwaliteit plus rijke uitrusting van de nieuwe Mazda’s, waardoor zaken als bijvoorbeeld de inruillwaarde nu flink stijgen.
Hoewel veel Mazda-modellen van de nieuwe generatie in het eerste kwartaal een grote vraag kenden was het toch vooral de Mazda3 die de sterke groei in Europa aanstuurde, net zoals dat het geval was in heel 2014. De Europese verkoop van de populaire C-segmenter stegen 40 %** ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Individuele markten*** die een bijzondere verkoopexpansie kenden waren Spanje met een stijging van 58 %, gevolgd door Polen met 35 % en Groot-Brittanniƫ met 19%, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014.
De rest van het jaar ziet er al even veelbelovend uit met een aantal nieuwe modellen op komst waarvoor veel belangstelling is van klanten, zoals de nieuwe Mazda2, net in de Nederlandse showrooms, evenals de Mazda CX-5 2015 en Mazda6 2015. Daarnaast geeft de komst van de geheel nieuwe Mazda CX-3, leverbaar vanaf juni, zeer optimistische vooruitzichten voor de verkopen van Mazda voor de rest van 2015.

Lees ook:Mazda draait lekkere cijfers…
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:Mazda had een goed eerste kwartaal…
Lees ook:Mazda heeft het naar de zin….
Lees ook:Mazda had een topjaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.