BYD levert elektrische bussen aan Zweden

BYD heeft als pionier van elektrische bussen een baanbrekende order gewonnen voor twee 12 meter BYD elektrische bussen voor de Zweedse stad Eskilstuna, ongeveer 100 km van Stockholm. Dit is de eerste order voor BYD in het belangrijke – en zeer milieubewuste – Scandinavië. De twee BYD elektrische bussen zullen per november 2015 worden door vervoersmaatschappij Transdev (voorheen Veolia Transport). Verwacht wordt dat de bussen voldoen aan de strenge en veelomvattende voorwaarden die de Zweedse busautoriteiten voorschrijven. Uiteraard zullen de bussen dienst doen onder de lastige klimatologische omstandigheden tijdens de zeer strenge winters in Zweden.
De elektrische bussen van BYD zijn inmiddels in meer dan 42 Europese steden uitvoerig getest en hebben niet alleen aangetoond volledig emissievrij te zijn, ze hebben ook bewezen dat operationele kosten drastisch verlaagd worden dankzij onder meer de lagere elektriciteitskosten ten opzichte van de brandstofprijzen. De bussen in Eskilstuna zullen een range van ten minste 250 km hebben bij gebruik in een stedelijke omgevingen. Deze reikwijdte werd gedurende het Europese testprogramma steeds gehaald en vaak zelfs overtroffen. Ook in ons land rijden BYD’s rond, op de Waddeneilanden bijvoorbeeld, maar ook op Schiphol doen ze dienst.

Lees ook:Eerste B Y D bussen voor Zweden
Lees ook:BYD bussen vallen goed in ons land…
Lees ook:KLM gaat BYD bussen onderhouden…
Lees ook:BYD showt elektrische bussen
Lees ook:Warschau kiest opnieuw voor Mercedes bussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.