Honda laat waterstofmodel FCV zien in Geneve…

Honda heeft heel wat nieuws meegenomen naar Geneve. Ik zal daar nog wel wat extra aandacht aan geven hier. Maar een opvallende nieuwkomer is ook de FCV, haar prototype voor een waterstof gedreven auto die in de toekomst moet helpen om milieuvriendelijke modellen op de wielen te zetten bij het innovatieve Japanse merk. Enkele maanden terug nog maar maakte de FCV al zijn debuut tijdens de Tokio Motor Show, nu is Europa aan de beurt. Met de FCV heeft Honda een volgende stap gezet op het gebied van zgn. ‘fuel cell cars’ en laat het zien hoe een productieversie van een auto met deze techbnologie aan boord er uit kan zien. De nieuwe waterstoftechnieken zijn maar liefst 33% lichter en kleiner dan bij de eerder prototypen FCX waarmee het merk ervaringen verzamelde op dit gebied. De aan het systeem gekoppelde motoren leveren nu 100kW waarmee de prestaties maar liefst 60% verbeteren t.o.v. de eerdere auto’s. Alle technologie is door Honda in het vooronder van de milieuvriendelijke concept gelepeld waardoor een behoorlijke binnenruimte ontstaat en zelfs nog wat bagage kan worden meegenomen. Volgens de ontwerpers bij Honda moet je in de FCV met vijf personen kunnen rijden en is de actieradius bij volle tanks dan 700 km. Honda zet de nieuwe FCV in voor een slag richting de toekomst met andere fabrikanten van soortgelijke wagens. Men wil bij Honda de Europese en Amerikaanse overheden overtuigen van nut en noodzaak van deze techniek en ook dat de boel veilig genoeg is om juist deze soort auto’s te kiezen boven de veel kwetsbaardere elektrische wagens met accu’s.

Lees ook:GM en Honda gaan samen waterstofsystemen maken…
Lees ook:Honda heeft de wind mee dit jaar
Lees ook:Sportwagen van de toekomst: Honda NSX wordt snel en zuinig
Lees ook:Honda moet fikse boete betalen in VS
Lees ook:Honda roept 700.000 auto’s terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.