Apple zoekt steun voor iCar

Apple wil een zelf sturende en volledig met het net verbonden auto op de markt brengen maar mist daarvoor kennelijk toch de juiste mensen. En dus trekt men van overal in de V.S. de beste mensen aan die op de hoogte zijn van technologische ontwikkelingen en ook nog eens de durf hebben zich aan een dergelijk ontwerp te wagen. Dat er geld genoeg beschikbaar is voor de ontwikkeling van de iCar zal zeker een rol spelen bij het lukken van deze missie. Men koopt ingenieurs en ontwerpers gewoon weg bij andere merken, zoals Tesla, waar men op dit punt natuurlijk al heel ver gevorderd is. Apple wil de auto’s ook op een totaal andere wijze kunnen fabriceren dan de meer traditionele fabrikanten. Daarbij wil men de beste accu’s van de wereld ontwikkelen en laten produceren om ze de problemen van actieradius bij dit soort voertuigen weg te kunnen nemen. Apple zou zelfs overwegen om voor het bereiken van haar doelstellingen een flink aandeel te nemen in Tesla om zo in feite nog sneller dan op eigen benen, een grote speler in autoland te worden. Gezien de enorme kaspositie van Apple op dit moment is een overname van Tesla zelfs mogelijk als dat nodig zou blijken. Interessante ontwikkelingen…(NY Post)

Lees ook:Tesla voor verwende kids
Lees ook:Toyota komt met betere batterijen….
Lees ook:Recordverliezen bij Tesla…
Lees ook:Tesla gaat haar naam veranderen….
Lees ook:Tesla S krijgt facelift – meer details

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.