Tesla gaat accu’s wisselen…

Het innovatieve Amerikaanse merk Tesla komt met een revolutionair systeem om de beperkte actieradius van elektrische voertuigen te verbeteren. Onder de naam ‘Battery Swap’ gaat het merk servicestations aanbieden waar je bij een accupakket dat leeg gereden is niet meer hoeft op te laden maar gewoon de batterijen kunt wisselen. Dat zou volgens opgave bij de nieuwe Tesla S modellen 1 minuut duren. Oudere modellen van deze auto vragen drie minuten om de boel om te wisselen. Dat is altijd beter dan de uren aan het infuus die je nu wachten als je weer eens te lang onderweg was. Tesla rolt het systeem eerst uit in Californie, daarna in de rest van de V.S. en zal zeker ook elders in de wereld zoeken naar oplossingen voor het accuprobleem bij EV’s. Bij Volkswagen werkt men aan een minder drastische ingreep voor de uitrol van de elektrische E-UP. VW wil een laadsysteem invoeren waar deze compacte VW binnen 20 minuten weer vol stroom onderweg kan worden gebracht. Het zal allemaal bijdragen aan een verbeterde acceptatie van EV’s bij een koperspubliek dat niet gewend is veel langer te wachten voor een ‘refill’ dan bij een conventionele auto.

Lees ook:Tesla wil samenwerken met BMW
Lees ook:Mercedes verkoopt aandelen Tesla…
Lees ook:Tesla ‘Made in China’ op komst…
Lees ook:Dat imago toch; Tesla
Lees ook:Tesla lijft Audi-manager in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.