Skoda’s vijfsterrenstatus

Met het behalen van de maximale 5 sterren in de Euro NCAP veiligheidstest door de nieuwe ŠKODA Fabia, hebben nu alle 7 modellijnen van ŠKODA het maximum van 5 sterren voor veiligheid bereikt in de internationaal erkende crashtest. De universele toprating door EuroNCAP bewijst het hoge veiligheidsniveau van alle ŠKODA modellen en is het resultaat van de ambitie om voor elk model de hoogst mogelijke actieve en passieve veiligheid te bereiken. Daarnaast ondersteunt ŠKODA verschillende verkeersveiligheidsinitiatieven, als onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. ŠKODA telt ongeveer 1.700 gespecialiseerde ontwerpers, ingenieurs en constructeurs op de afdeling Technische Ontwikkeling. Een aanzienlijk deel van deze werknemers is direct of indirect betrokken bij de technische veiligheidsaspecten van het voertuig.

De nieuwe ŠKODA Fabia laat duidelijk zien hoeveel nadruk ŠKODA legt op innovatieve veiligheidssystemen, zelfs bij een compacte auto. De derde generatie Fabia biedt een scala aan veiligheidsinnovaties die voorheen enkel voorbehouden waren voor hogere segmenten. Daarmee zet de nieuwe Fabia een compleet nieuwe veiligheidsstandaard voor zijn klasse en is zijn veiligheidsniveau zelfs binnen de Volkswagen Group ongeëvenaard voor een auto van dit formaat.

Als onderdeel van hun introducties de afgelopen jaren, zijn nu alle 7 ŠKODA modelseries bekroond met de maximale score van 5 sterren in de Euro NCAP crashtests. De nieuwe ŠKODA Fabia behaalde het meest recent deze topscore, dat was begin november. Andere modellen die de hoogste Euro NCAP-status bereikten, zijn de ŠKODA Octavia (2013), ŠKODA Rapid (2012), ŠKODA Citigo (2011), ŠKODA Yeti (2009), ŠKODA Superb (2008) en ŠKODA Roomster (2006).

Het hoge veiligheidsniveau van de ŠKODA modellen is hiermee bevestigd door onafhankelijke deskundigen. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) is een onafhankelijk consortium van Europese verkeersministeries zoals het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, automobilistenclubs zoals de ANWB, verzekeraars en consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond. De organisatie voert regelmatig botsproeven uit met nieuwe modellen en beoordeelt in 4 categorieën de veiligheid en bescherming ervan. Die categorieën zijn: inzittendenbescherming voor volwassenen, bescherming van kinderen, assistentiesystemen op het gebied van veiligheid en voetgangersbescherming.

Lees ook:Skoda Fabia; veiligste in zijn klasse!
Lees ook:Vijf sterren voor de Nissan Qashqai
Lees ook:Prachtige veiligheidsscore voor Hyundai Santa Fe
Lees ook:Vijf sterren voor de Hyundai i30
Lees ook:Vijf sterren voor de Ford Transit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.