Volvo tevreden over XC90 verkopen…

De belangstelling voor de nieuwe Volvo XC90 overtreft nu al de verwachtingen. Dagelijks stromen volgens de Zweden de nieuwe bestellingen binnen. Volvo verkocht eerder al dit jaar binnen 48 uur wereldwijd 1927 nieuwe XC90’s via internet. Het betrof de zeer uitgebreid uitgeruste First Edition met D5 motor. Hiervan komen er zeker vijftig naar Nederland. Voor de XC90 T8 Twin Engine geldt dat Nederland op voorhand al een groot deel van de productiecapaciteit heeft geclaimd.

De nieuwe XC90 markeert een nieuw hoofdstuk in de Volvo-historie. Dit is het resultaat van drie jaar ontwikkeling en een investering van ruim 8,2 miljard euro. Het uiterlijk van de XC90 weerspiegelt de toekomstige designkoers van Volvo. Het is ook de verpakking van nieuwe techniek, waarbij optimaal gebruikgemaakt wordt van de Scalable Product Architecture- technologie (SPA).

Veiligste Volvo ooit
Volvo Cars introduceerde de nieuwe XC90 tijdens de Autosalon van Parijs. De Volvo XC90 biedt het compleetste veiligheidspakket ooit. Bovendien is de SUV voorzien van twee wereldprimeurs op het gebied van veiligheidstechniek: Run off road protection en Intersection Braking op kruispunten.

Groot deel Twin Engine (T8) voor Nederlandse markt
De nieuwe XC90 is de eerste Volvo die specifiek is ontwikkeld voor (semi-)elektrische aandrijving. De XC90 T8 biedt de ruimte, het comfort en de prestaties die worden verwacht van een luxueuze premium SUV, maar met uitzonderlijk lage CO2-emissies waaraan zelfs veel kleine stadsauto’s niet kunnen tippen.
Volvo boekte al eerder grote verkoopresultaten met de Plug In Hybride variant van de V60. In 2013 kwam meer dan tachtig procent van de wereldproductie naar Nederland. Ook voor de XC90 T8 Twin Engine geldt dat Nederland op voorhand al een groot deel van de productiecapaciteit heeft geclaimd.

Lees ook:Volvo brengt de D60 Twin Engine
Lees ook:Volvo geeft S90/V90 een sportieve look….
Lees ook:Volvo gaat voor Plug-in hybrides
Lees ook:Volvo komt met actiemodellen bij de V60
Lees ook:Volvo voorop in Eneco Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.