Skoda Museum goes virtual…

Het ŠKODA Museum doet zijn nieuwe imago eer aan als een interactieve wereld vol avontuur – nu zelfs als een virtuele online ervaring. Het ŠKODA Museum is het eerste automuseum in Tsjechië dat een virtuele tour biedt via Google Street View. Door deze tour kan de bezoeker de complete expositie tot in detail ontdekken en zelfs achter het stuur van enkele geselecteerde ŠKODA klassiekers plaatsnemen – op elk moment, waar ook ter wereld. En dat is meer dan de moeite waard, want het is een prachtig museum dat laat zien dat dit automerk een van de oudste ter wereld is en dat men ook door alle lastige jaren heen in staat is gebleken om een flink aantal vroegere modellen te bewaren voor het nageslacht.
Via Google Street View biedt ŠKODA nu iedereen de kans om online door het ŠKODA Museum te wandelen, de industriële architectuur van de beurshallen te ervaren en zelfs om een kijkje in legendarische historische voertuigen te nemen. In slechts een paar muisklikken bevindt de bezoeker zich in het hart van de tentoonstelling en kan hij of zij alle autojuweeltjes zelf ervaren.

De virtuele tour maakt het tevens mogelijk om achter het stuur van enkele zeer unieke modellen te kruipen. Zoals de eerste auto ooit geproduceerd door de Tsjechische fabrikant, de Voiturette A, ontworpen door de grondleggers Laurin en Klement. Maar ook andere legendes, zoals de L&K-ŠKODA 110, ŠKODA 860, ŠKODA Superb 4000 en de ŠKODA 1101 Tudor Cabriolet. Ook kan de online bezoeker ‘instappen’ in de ŠKODA Popular Sport Monte Carlo en de ŠKODA 1000 MB. De virtuele rondleiding gaat verder met een diepgaand rondje langs de ŠKODA VisionD designstudie en de cockpits van de ŠKODA 130 RS en ŠKODA Fabia Super 2000 raceauto’s.

Het ŠKODA Museum werd eind 2012 met een compleet nieuw concept sterk gemoderniseerd tot een multimediale showcase voor het merk. In de historische fabriekshallen op de Václav Klement straat, kan de bezoeker nu op een gevarieerde, interactieve en multimediale manier een reis maken door bijna 120 jaar merkgeschiedenis. De ŠKODA Museum collectie, verspreid over meer dan 1.800 m², is momenteel verdeeld in ongeveer 340 museumstukken, waaronder personenauto’s van serieproductie, raceauto’s, prototypes, maar ook enkele tientallen motoren, vier motoren en een fiets. De virtuele rondleiding biedt een voorproefje van de echte ervaring, daarmee de liefhebber verleidend tot een echt bezoek aan het ŠKODA Museum.

Lees ook:Skoda’s met Nijntje op het dak…
Lees ook:Skoda weer sponsor wielerrondes..
Lees ook:ŠKODA onthult KAROQ tijdens Tour-de-France
Lees ook:ŠKODA geeft Parijs primeur voor Kodiaq
Lees ook:ŠKODA’s pop-up winkel in Utrecht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.