Toyota verdubbelt Russische productie

Terwijl de wereld worstelt met hoe om te gaan met het Rusland van Poetin, werkt Toyota gewoon verder aan een verdere expansie op de Russische markt. Men doet dit o.a. door de productie van de lokaal zeer populaire Camry op te voeren. Deze wordt gebouwd in Sint Petersburg en de Japanners zijn daar al sinds 2007 actief. Intussen werken er al bijna 2000 Russen in deze fabriek. Door een twee-ploegen-systeem in te voeren en nieuwe persstraten toe te voegen aan de al bestaande, kan de fabricage stevig worden opgevoerd. Voor 2015/6 komt er een twee model van de Russische band, dat wordt de RAV-4 die ongetwijfeld buitengewoon populair zal zijn bij de Russen. De door de Russen gebouwde Camry is intussen de zevende generatie van deze luxe sedan die bij ons een kwijnend bestaan lijdt. Van alle modellen die Toyota in Rusland verkoopt zorgt de Camry daar echter voor 21% van het totaal. Ongekende aantallen en dan is het logisch dat Toyota daar op inspeelt. Hoe dat politiek vertaald moet worden is echter de vraag….

Lees ook:Russische Camry in productie…
Lees ook:Toyota ‘Made in Russia’…
Lees ook:Toyota made in Russia
Lees ook:Russische automarkt grootste van Europa
Lees ook:Ruzie tussen Rusland en EU over importheffing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.