Mini-Expositie in BMW-Museum van start……

Sinds eind november is in het Munchen’s BMW Museum de de expositie ‘The MINI Story’ te zien. MINI fans vierden de start van deze speciale expositie onlangs met een openingsfeest compleet met Britse rockers. De unieke tentoonstelling is een extra reden voor een bezoek aan München – bijvoorbeeld onderweg naar wintersport. ‘The MINI Story’ is te beleven tot eind januari 2016.

Voor ‘The MINI Story’ zijn maar liefst 30 iconische modellen, fel begeerde collector’s items en een schat aan achtergrondinformatie bijeengebracht. Daarmee is op deze expositie de ontwikkeling van het merk MINI van 1959 tot op de dag van vandaag van zeer nabij mee te beleven. Een interactieve route voert de bezoeker langs klassiekers als de Morris Mini Minor en de Austin Seven tot het even onmiskenbare als tijdloze design van de eerste nieuwe MINI van 2001.

Een van de hoogtepunten is de vorig jaar door medewerkers van VDL Nedcar gerestaureerde oer-Mini. Deze in 1959 in Nederland gebouwde Mini behoort tot de oudste Mini’s ter wereld. Daarmee staat deze ‘Mini reBorn’ voor de speciale band van het Engelse merk met Nederland – en natuurlijk voor de start van de MINI productie in het Limburgse Born.

Het leuke van de overzichtstentoonstelling is dat er vooral ook markante Britse tijdsbeelden worden gegeven die onverbrekelijk verbonden zijn met Mini. Zoals de rol van de Mini in de popcultuur van de jaren 60 – George Harrison (Beatles) en Eric Clapton (Cream) reden bijvoorbeeld Mini. Ook in de tv-serie Mr. Bean (Rowan Atkinson) speelde Mini een van de hoofdrollen. Op wel twintig podia is nog veel meer uit de culturele en historische ambiance van het merk mee te beleven.
Tegen het einde van de expositie belandt de bezoeker in de interactieve wereld van vandaag. Een studie van innovatieve connectiviteit ideeën laat zien hoezeer de ingenieurs van MINI bezig zijn met de toekomst van MINI. Gabriele Fink, Conservator van het BMW Museum: ‘We tonen het merk MINI in al zijn facetten in een jeugdige, dynamische en innovatieve omgeving.’ En dat is zijn precies de waarden waar het merk MIN al 55 jaar voor staat.

De expositie ‘The MINI Story’ is tot en met 31 januari 2016 te zien in het BMW Museum in München.

Lees ook:Expositie rond 55 jaar MINI…
Lees ook:Skoda Museum goes virtual…
Lees ook:Europees Mazda Museum geopend…
Lees ook:McLaren in Louwman Museum
Lees ook:Museale dwergauto’s in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.