VW Groep; record aantal auto’s geleverd…

De Volkswagen-groep heeft in totaal over tien maanden dit jaar meer dan acht miljoen auto’s afgeleverd. Een record voor het concern. Alleen al in oktober verkocht de groep bijna 850.000 eenheden, wat een groei inhoudt van bijna 3 procent. In totaal zijn er in die tien maanden 8.240.000 auto’s richting klanten gegaan en dat is voor de Duitse moeder van alle merken in het mandje dat men daar bestiert een succesvol aantal. West Europa laat weer een stevige groei zien net als in Azie. Op de Noord-Amerikaanse markt is het allemaal wat moeizamer. Daar staakten de verkopen en moest men een verlies nemen van bijna 1% t.o.v. vorig jaar. Binnen de groep doet Volkswagen en haar bedrijfswagendivisie het prima. Maar ook over Auudi heeft men geen klagen. Ook bij Skoda zijn de verkopen buitengewoon succesvol verlopen. Op wat kleinere schaal acteert Seat en ook Porsche, maar ook die merken zitten wel in de plus qua omzet. Cijfers voor MAN, Scania, Bentley en Lamborghini zijn verder niet gegeven. Het lijkt er wel op dat met dit soort aantallen de doelstelling van de Duitsers om over enkele jaren de grootste van de wereld te zijn in zicht zijn gekomen.

Lees ook:Volkswagen-Groep; bijna zes miljoen auto’s in zeven maanden…
Lees ook:BMW jubelt over april
Lees ook:Toch weer lichte groei voor VW-Groep
Lees ook:Volkswagen-Groep; meer dan 10 miljoen auto’s verkocht!
Lees ook:Volkswagen leverde 4,2 miljoen auto’s af in vijf maanden tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.