Audi brengt zelfrijdende RS7 in beeld…

Aanstaande zondag was het zover. Voorafgaand aan de finale van het DTM-kampioenschap 2014 stuurde Audi een zelfstandig rijdende Audi RS 7 het circuit van Hockenheim op die geheel zonder bestuurder en met snelheden tot 240 km/u de Duitse omloop rondde. Audi MediaTV deed live verslag van de unieke run en bood kijkers een exclusief kijkje achter de schermen.

Het online kanaal Audi MediaTV zond de demo van begin tot eind uit. Kijkers konden vanachter hun pc of via hun tablet of smartphone op racesnelheid in de conceptauto meerijden over de Hockenheimring dankzij diverse camera’s in de cockpit.

https://audimedia.tv/en

Hoewel de Audi RS 7 die zondag op de Hockenheimring in actie kwam zich nog in de conceptfase bevindt, zal de technologie die voor dit project wordt gebruikt in de zeer nabije toekomst ook in Audi’s productiemodellen worden verwerkt. Vóór het einde van dit decennium zullen de eerste modellen met autonoom-rijden technologie worden voorzien. Waarbij de techniek bijvoorbeeld tijdens filerijden tot 60 km/u en bij parkeermanoeuvres het stuur van de bestuurder zal overnemen, om de auto zelfstandig door het verkeer te loodsen, om de veiligheid en het comfort voor de bestuurder verder te verhogen.

Lees ook:Audi’s meest sportieve zelf bestuurde auto….
Lees ook:Zelf rijdende Audi? Dit is zijn brein!
Lees ook:Veel nieuws bij Audi
Lees ook:Wallpapers: Audi S5
Lees ook:Audi opent slimme Mexicaanse fabriek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.