Britse auto-export groeit snel…

Je zou het bijna vergeten maar ook in Engeland lopen de autofabrieken nog steeds op hoge toeren. We denken in ons land nog wel eens dat die Britse industrie niet veel meer voorstelt, maar het tegendeel is waar. Veel van de merken en auto’s waaraan wij hier gewend zijn worden in Engeland gebouwd. Denk maar eens aan bepaalde modellen van Toyota en Nissan. Maar ook Opel laat het nodige bouwen bij haar Britse zuster Vauxhall. Die export zorgt voor een aardig stukje inkomen. Zeker als je ziet dat die Britse export op weg is naar recordaantallen. Men verwacht dat in dit decennium alleen al ruim 5 miljoen in Engeland gebouwde auto’s voor de export bedoeld zijn. Daarmee is deze handel goed voor 10% ban het totale bedrag aan export van goederen en diensten in het Verenigd Koninkrijk. De Britse auto-industrie zorgt voor werkgelegenheid van 160.000 mensen die echt aan die auto’s bouwen en nog eens bijna 800.000 die in of rond deze industrie werken. Voorwaar cijfers om eens goed rekening mee te houden zou ik denken..

Lees ook:Steeds meer Britse auto’s voor de export…
Lees ook:Britse transportsector lijdt onder Calais
Lees ook:Ondanks Brexit; McLaren is en blijft Brits!
Lees ook:Brits alternatief voor Tesla-publiek; Alcraft GT!
Lees ook:Toyota produceerde 200 miljoenste auto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.