Weer faillissement voor Saab?

Terwijl de banden weer stil staan is door een toeleverancier van de Zweedse autobouwer opnieuw faillissement aangevraagd. Het bedrijf, Labo Test AB, krijgt haar uitstaande vorderingen niet binnen van de nieuwe eigenaren en besloot na een half jaar wachten dat het nu wel genoeg was. Binnenkort doet de Zweedse rechter uitspraak over het verzoek. Saab probeerde het deze afgelopen lente weer opnieuw, maar al na een paar weken bevroor men de productie toen de toegezegde investeringen vanuit China uitbleven. En dat geld is er nu nog steeds niet. Het ziet er naar uit dat het aan een infuus hangende merk nu echt ten onder zal gaan. Er is geen vierkante centimeter van het ooit zo trotse bedrijf waar niet al een verpanding op zit en het bedrijf is aan alle kanten op basis van schulden en leningen in elkaar gestoken. De Zweedse regering heeft ook al eens wat geholpen, maar het was niet voldoende om de productie van Saab weer op de benen te krijgen. (AMuS)

Lees ook:Saab is nu echt failliet!
Lees ook:Weer Chinese partner voor Saab…
Lees ook:Uitstel van betaling voor Saab
Lees ook:Saab blijft bestaan
Lees ook:Saab ontslaat medewerkers…

2 reacties op “Weer faillissement voor Saab?

  1. pascal

    Jammer voor dit kwalitatief goede zweedse automerk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Tja, maar het was eigenlijk al in 2008 einde oefening….de productie was en is zo klein dat het geen enkele toekomst meer lijkt te hebben….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.