Opel Ampera – Einde oefening in zicht?

Het lijkt er wat op dat Opel geen tweede hoofdstuk zal schrijven voor de elektrische Ampera met hulpmotor. Dit heeft alles van doen met het feit dat de auto op zijn zachtst gezegd ‘minder goed’ verkoopt. Zo waren er slechts 332 Europese kopers in de eerste vijf maanden van dit jaar. Daarvan kan de schoorsteen in Duitsland niet roken. De facelift die volgend jaar bedoeld is voor de Chevrolet Volt, in feite het origineel waarvan de Ampera is afgeleid, wordt voor de Opel niet overgenomen. Of Opel zelf nog een elektrische auto zal gaan ontwikkelen en bouwen die meer zal aanslaan bij een groot publiek blijft vooralsnog vaag. Uit de informatie die ik in de media vond over dit onderwerp blijkt dat de kans er op door de een hoog en de ander laag wordt ingeschat. Wellicht dat Opel via/via nog een hybridemodel kan toevoegen aan haar gamma. De kans dat de Ammpera op korte termijn met fikse kortingen wordt aangeboden is nu groot. Wie er perse een wil bezitten moet maar even rond kijken. Ik zag al kortingen tot 15 mille op de catalogusprijs voorbij komen als je even op Google kijkt…dus….

Lees ook:Ampera in de verhuur…
Lees ook:Opel Ampera krijgt publiekspremiere op SAIL 2010
Lees ook:Chevrolet Bolt – vanaf 35 mille!
Lees ook:Paus rijdt Opel Ampera-e
Lees ook:Nieuwe Opel Ampera; indrukwekkende specs….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.