Cadillac Evita Peron onder de hamer…

De exclusieve Cadillac van vroegere Argentijnse presidentsvrouw Evita Peron (jawel waar die musical naar is genoemd..) wordt 61 jaar na haar dood in juli 1953 te koop aangeboden bij Silverstone Auctions in Engeland. De auto heeft jarenlang tentoon gesteld gestaan in Argentinie maar is onlangs naar Engeland verscheept. Het gaat om een Cadillac uit 1951 die speciaal werd geb ouwd vooor de Perons. De auto is uiteraard vooral bijzonder door zijn link naar de Perons die indertijd een belangrijke rol speelden in het grpte Zuid-Amerikaanse land. Silverstone verwacht wel dat je niet met klein geld alleen probeert mee te bieden, een prijsniveau van 2 tot 2,5 ton is nodig om serieus genomen te worden als koper. Opmerkelijk was ook dat in de auto een juweel afkomstig van een originele jurk van Evita werd gevonden die men kennelijk niet kwijt was of is in Aergentinie. Een soort bonus dus. Kijk op silverstoneauctions.com voor meer informatie. Best een unieke auto!

Lees ook:Kleine (..) Cadillac op komst
Lees ook:Mastodont uit andere tijden; Cadillac Coupe DeVille 1969-70
Lees ook:Eric Clapton’s Maranello verkocht…
Lees ook:Supercar Cadillac Sixteen officieel aangekondigd
Lees ook:Kia voor jonge mensen: Soul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.