Skoda laat eerste schets zien van nieuwe Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia is onderweg. Het compacte model valt direct op door een modern en dynamisch design met onder meer elementen van het spectaculaire VisionC-studiemodel. Ook het interieur is compleet nieuw. Dit is veelzijdiger dan ooit én er zijn vele manieren om het zeer persoonlijk aan te kleden. De schets wijkt af van de eerder in Duitsland verschenen beelden van een gecamoufleerd prototype. Het design van de nieuwe Fabia is in drie woorden samen te vatten: modern, dynamisch en emotioneel. Tegelijkertijd is de nieuwe Fabia direct herkenbaar als ŠKODA. In het frisse uiterlijk zijn designelementen van de ŠKODA VisionC concept car én van de autosportafdeling opgenomen. De heldere, scherpe lijnen zorgen voor fraaie proporties waarmee de Fabia dynamiek en kracht uitstraalt.

Ten opzichte van het huidige model is de Fabia negen centimeter breder en drie centimeter lager. Ook deze nieuwe maten dragen bij aan het zelfverzekerde uiterlijk. Het interieur is compleet nieuw. Zoals gebruikelijk bij ŠKODA staat veelzijdigheid voorop. Daarbij zijn er volop mogelijkheden om de Fabia naar persoonlijke smaak samen te stellen en in te richten. En nu ook maar hopen dat ze die achterkant aangepast hebben, want dat vond ik zelf het minst geslaagde onderdeel van de huidige Fabia, die het overigens buitengewoon goed heeft gedaan tot nu toe in de markten waar hij is of wordt verkocht.

Lees ook:Skoda verrast met twee primeurs; ook Fabia Combi in Parijs !
Lees ook:Nieuwe ŠKODA Fabia; de eerste officiele beelden!
Lees ook:Nieuwe Skoda Fabia; minstens 17% zuiniger!
Lees ook:ŠKODA viert feest rond bestseller Fabia..
Lees ook:Skoda; al 12 miljoen auto’s uit hoofdvestiging Mlada Boleslav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.