De nieuwe Mercedes Sprinter; eerste verjaardag bescheiden gevierd!

Het succesverhaal van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter wordt volgens de Duitsers consequent voortgezet. Eén jaar na de productiestart op 1 juli vorig jaar is de Sprinter nog steeds de nummer 1 van de grote bestelwagens in het segment rond de 3,5 ton GVW. Tussen juli 2013 en eind mei 2014 verkocht Mercedes-Benz Vans alleen al in Europa en Noord-Amerika ca. 134.000 stuks van het nieuwe model. Dat is een plus van 15% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar daarvoor, toen er 116.000 eenheden werden afgezet.
Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, heeft de bestelwagendivisie de capaciteit van de beide productielocaties in Düsseldorf en Ludwigsfelde verhoogd. Momenteel lopen in Düsseldorf dagelijks meer dan 700 Sprinters in de gesloten bestelwagenvariant van de band en in Ludwigsfelde meer dan 200 Sprinters in chassis cabine-uitvoering. De Sprinter wordt in 130 landen verkocht, het exportdeel ligt op meer dan 75%. In Nederland is met het succes van de nieuwe Sprinter ook het marktaandeel gegroeid, van 25% in juli 2013 naar ruim 33% in juni 2014.

Sinds zijn debuut in 1995 heeft de Mercedes-Benz Sprinter wereldwijd naam gemaakt. Dit model loopt voorop op het gebied van assistentie- en veiligheidssystemen. Zo introduceerde Mercedes-Benz Vans bij de Sprinter als eerste fabrikant in dit segment al in 1995 het antiblokkeersysteem ABS en in 2002 kwam de eerste bestelwagen met het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP® op de markt. Ook in 2006 leverde Mercedes-Benz pionierarbeid, deze keer met de doorontwikkeling naar ADAPTIVE ESP®. Al deze ontwikkelingen maakten de Sprinter tot een ware verkoophit. De nieuwste Sprinter beschikt wederom over de meest innovatieve systemen in de markt. Zo is de nieuwe Sprinter standaard uitgerust met Zijwind-Assistent en verder te bestellen met systemen als COLLISSION PREVENTION ASSIST, groot licht assistent, spoor-assistent en dode hoek assistent. Sinds 19 jaar zijn meer dan 2,7 miljoen Sprinters onderweg om de klanten te ondersteunen bij de meest uiteenlopende inzetten.

Lees ook:Schone Sprinters voor Sligro
Lees ook:Mercedes levert Sprinter op gas…
Lees ook:Sprinter minibussen voor Veolia
Lees ook:Mercedes levert superzuinige automaten op Sprinter
Lees ook:Nieuwe Sprinters voor Hoofddorp’s tuinbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.