Ook Audi aan de Android

Audi brengt vanaf volgend jaar de software-platforms Google Android Auto en Apple CarPlay in zijn auto’s. Dat betekent dat smartphonefuncties in de auto kunnen worden gebruikt via de MMI (Multi Media Interface). Omdat Audi-rijders in toenemende mate ook onderweg online willen zijn, werkt Audi nauw samen met Google en Apple. Hierdoor zijn Audi-rijders binnenkort in staat om functies van hun smartphones ook via de MMI van hun auto te bedienen.

Bij de integratie van de online platforms staan twee zaken centraal die direct betrekking hebben op de veiligheid: gebruiksvriendelijkheid en een minimum aan afleiding. Ook de bescherming van data is een belangrijk item. Voertuig-gerelateerde functies worden gescheiden van de infortainment-features. Zo worden belangrijke gegevens optimaal afgeschermd. Bovendien dient de klant expliciet toestemming te geven voor het gebruik van data die door het voertuig worden gegenereerd.

Audi is als enige premium-autofabrikant founding member van de Google Open Automotive Alliance. Deze samenwerking ging in 2014 van start met als doel de integratie van Android-platforms en -apps in auto’s. Dit gebeurt onder het label ‘Android Auto’. De eerste resultaten zijn overigens al zichtbaar: in verschillende Audi’s is navigatie via Google Maps en muziek-streaming via Google Play Music beschikbaar. De integratie van CarPlay komt voort uit intensieve samenwerking van het Audi ontwikkelingscentrum in Sillicon Valley met Apple. Met Android Auto en Apple CarPlay integreert Audi de twee belangrijkste smartphone-platforms in zijn modellen

Lees ook:Ook bij Seat android-technologie…
Lees ook:Volvo gaan Android-systemen integreren in de toekomst…
Lees ook:Audi pronkt met Android-integratie…
Lees ook:Android-platform in nieuwe Volvo’s
Lees ook:Hyundai en Google – nieuwe samenwerking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.